La Vanguardia (Català)

“Fer-se la rossa” ofèn l’home

- Joaquín Luna

Com a persona humana del gènere masculí, també estic indignat amb Cristina Cifuentes i si tingués compte a Twitter, li hauria contestat amb algun sarcasme, però ni soc a les xarxes socials ni m’hi esperen.

“Quan et reuneixes amb homes i et fas la rossa, però sense abaixar la guàrdia, aconseguei­xes moltíssim més”, ha dit la presidenta de Madrid a El País.

Potser insinua que, si una dona rossa ensenya escot, riu les meves ximpleries, fa lliscar el telèfon mòbil i xiuxiueja que soc un príncep de les lletres, jo, com a home, reaccionar­é diferent de si és morena, adusta i partidària de cremar les meves columnes? Un respecte als homes reunits! Les dones no s’haurien de barallar entre elles, sinó pensar que, abans que res, com fan els sobiranist­es, tenen un enemic molt dolent: els homes. Quan es fan les morenes o les rosses, les dures o les beneites, els homes ja no pensem mai: –Em deu estar tirant la canya? La culpa que les dones hagin de ferse les rosses o que l’independen­tisme s’acosti a l’abisme –portar al ridícul un poble que tenia bona premsa– ni és de les rosses que aprofiten els seus encants ni de la supèrbia de negar que els falta suport a la pròpia Catalunya, sinó dels homes i d’Espanya, dues xacres de la humanitat.

Ignoro la mena de colla que formaven els molt madrilenys Daoíz i Velarde –Ruiz era el típic casat que sortia quan podia– i si sortien per les coctelerie­s del carrer Reina a la recerca de franceses llibertine­s, però juraria, senyora presidenta, que els madrilenys del segle XXI són immunes a les insinuacio­ns, la coqueteria i la seducció, pecats condemnats pels observator­is de gènere, la doctrina feminista i el Telediario de La 1.

Les dones no s’haurien de fer les rosses ni les morenes perquè discrimina els homes, éssers castanys, lletjos i incapaços de guanyar-se la directora general a còpia de mostrar els mitjons curts, riure els seus acudits feministes o insinuar que ho deixaríem tot per viure una aventura amb la directora general.

No sé gaire com s’acabarà aquesta polèmica entre la presidenta Cifuentes i la secretària general del PSOE de Madrid, Sara Hernández (ara que ho penso: totes les Cristines i Sares que conec són formidable­s), després de respondre-li que les dones han d’avançar en la igualtat “per no tenir la necessitat de fer-se les rosses”.

O sí que ho sé i em reservo el pronòstic: la culpa és del patriarcat, de l’home trempat i d’Espanya perquè obliguen les dones rosses a comportar-se de manera indigna, contra la seva voluntat i les lleis de la igualtat de gènere.

Jo li pregaria al lector que si una dona rossa –fins i tot rossa platí– li riu els acudits espantosos o li pregunta què fa el cap de setmana mentre li pica l’ullet, surti corrents a denunciar-se davant el jutjat de guàrdia.

Pregaria al lector que si una dona rossa li pica l’ullet, surti corrents a denunciar-se al jutge

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain