La Vanguardia (Català)

Les sortides de Setmana Santa registren de moment 23 morts

- Agències

Un total de 23 persones han mort en els 23 accidents mortals registrats a les carreteres espanyoles des del 7 d’abril, quan va començar l’operació especial de Setmana Santa, segons va informar ahir a la nit la direcció general de Trànsit (DGT). A més, 20 persones van resultar ferides en aquests accidents.

El balanç provisiona­l de la DGT comptabili­tza les víctimes mortals des del divendres 7 d’abril ahir diumenge, encara que l’operació especial es prolongarà fins avui dilluns a les 0 hores. La DGT preveu gairebé 15 milions de desplaçame­nts de vehicles per Espanya durant aquests dies.

Segons aquestes xifres provisiona­ls, la Setmana Santa del 2017 ha resultat menys tràgica a les carreteres que la de l’any passat, quan un total de 41 persones van perdre la vida durant el mateix període.

L’operació especial de Setmana Santa a les carreteres espanyoles consta de dues fases. La primera entre divendres dia 7 i el diumenge 9, en la qual es van registrar vuit morts, i la segona –la més important de tot el dispositiu, perquè són els dies en què es concentra un volum de desplaçame­nts més alt– va començar dimecres passat.

Durant el dissabte a la nit, una jove estrangera de 22 anys i resident a Madrid va morir atropellad­a per un turisme en una carretera comarcal d’Almonacid (Toledo).

Entre els accidents ocorreguts ahir, un Guàrdia Civil de Trànsit va morir a la tarda a conseqüènc­ia d’un sinistre registrat a Ribeira (A Coruña) quan la moto en la qual circulava va xocar amb un altre vehicle. El conductor d’un vehicle, de 71 anys, va morir al migdia d’ahir a l’autovia de la Plata (A-66) al terme municipal de Villamañán (Lleó). I ahir a la nit, una persona va morir atropellad­a a Tudela (Navarra) per un vehicle que es va donar a la fuga. Hi va haver, a més, dos ferits.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain