La Vanguardia (Català)

Els Reis, les seves filles i la reina Sofia, a la missa de Pasqua a Palma

Els Reis i les seves filles van volar dissabte a Palma per acompanyar la reina Sofia

- MARIÁNGEL ALCÁZAR Palma

Per tercer any consecutiu, els Reis, les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, acompanyat­s per la reina Sofia, van fer cap ahir a la seva cita anual a la catedral de Palma per assistir a la missa de Resurrecci­ó. Un acte de caràcter privat, ateses les seves connotacio­ns religioses, però d’àmbit públic perquè any rere any la presència de la família reial a les portes del temple es converteix en una de les poques ocasions en què se’ls pot veure junts.

Durant anys la missa de diumenge de Resurrecci­ó tancava l’estada de la família reial a Marivent, però ara els Reis i les seves filles, després de passar uns dies en un lloc que no es fa públic, es desplacen a Mallorca dissabte per complir amb un tradició que difícil de trencar. De fet, l’única que ha passat aquests dies a Marivent ha estat la reina Sofia.

Poc abans de les 12 del migdia, la família reial va arribar als voltants de la catedral amb un Volvo tot terreny, model XC90, de color negre, que conduïa el Rei i en el qual anaven, al seient del copilot, la reina Letícia i, al del darrere, la reina Sofia i les seves netes, Elionor i Sofia. A les portes del temple els esperaven la delegada del Govern a les Balears, María Salom, i l’administra­dor apostòlic de Mallorca, Sebastià Taltavull, encarregat aquest any d’oficiar l’eucaristia, acompanyat­s pel capítol catedralic­i. Des de la seva primera setmana santa com Rei, l’any 2015, Felip va eximir els representa­nts polítics d’assistir a la cerimònia religiosa perquè no va incloure aquesta activitat a l’agenda oficial i hi va donar la considerac­ió d’acte privat. Tot i així, aquell any, el llavors president del govern Balear, José Ramón Bauzá, i altres autoritats, totes del PP, van anar a la missa. L’actual presidenta, la socialista Francina Armengol, no hi va assistir l’any passat i tampoc no ho va fer ahir.

Als voltants de la Seu, a l’esplanada marcada per les façanes de la catedral i del palau de l’Almudaina, esperaven la família reial centenars de persones que s’hi van estar gairebé una hora fins que es va haver acabat la missa per tornar a veure’ls i tenir la possibilit­at de donar-los la mà. Els Reis i la reina Sofia, més entrenats, van passar a l’altre costat de l’esplanada mentre les petites Elionor i Sofia, més tímides, es van limitar a saludar les persones que eren més a prop del pòrtic de la catedral.

L’únic home del grup va optar per un vestit blau marí, camisa blava clara i corbata de tons grocs, mentre que la Reina va optar per uns pantalons de tub blau marí metal·litzats, una americana llarga de tons blaus, tot d’Hugo Boss, i unes sabates d’alt taló fi amb què va haver de mantenir l’equilibri caminant per l’empedrat. Les dues nenes anaven vestides exactament igual que en una de les seves últimes apari-

La infanta Cristina i la seva família passen les vacances en un poble de Ciudad Real

cions en públic amb motiu del 12 d’octubre: abric blau marí per a Elionor i vermell per a Sofia, dues versions d’un mateix disseny de la col·lecció infantil de Carolina Herrera. La reina Sofia, sempre fidel al seu estil i als seus estilismes, portava un vestit jaqueta de seda adomassada color fúcsia disseny de la seva habitual modista, Margarita Nuez.

Després de la missa, la família reial va tornar a Marivent, on va compartir el dinar de Pasqua. Els Reis i les seves filles van tornar a la tarda a Madrid, mentre que la reina Sofia, que va arribar dilluns passat a Palma, encara s’estarà uns dies a Marivent. Durant la seva estada va anar, com fa cada any, amb la seva germana, la princesa Irene de Grècia, al concert que es va celebrar a la catedral a favor de Projecte Home en què va actuar l’Orquestra Simfònica de les Balears i la Coral de la Universita­t de les Illes Balears .

El rei Joan Carles, igual com les dues vegades anteriors, no ha estat present a la foto familiar. L’última vegada que hi va anar va ser l’any 2014, poc abans d’abdicar, quan al costat dels llavors prínceps, les seves filles i la reina Sofia, hi havia la infanta Elena, però no la infanta Cristina ni la seva família, absents de les fotos mallorquin­es des del 2011.

Cristina de Borbó i la seva família, que celebren les primeres vacances després de la sentència del cas Nóos, han passat uns dies a la finca La Toledana, ubicada a la província de Ciudad Real i propietat de la família Borbó-Dues Sicílies, de la qual van sortir diverses vegades per seguir els oficis de Setmana Santa a Retuerta de Bullaque.

 ??  ?? Els reis Felip i Letícia i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, saludaant els centenars de persones que es van acostar a la seu de Mallorca per veure’ls
Els reis Felip i Letícia i les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia, saludaant els centenars de persones que es van acostar a la seu de Mallorca per veure’ls
 ??  ?? La princesa Elionor i la infanta Sofia, durant la missa, i la reina Sofia arribant a la celebració a la catedral de Palma
La princesa Elionor i la infanta Sofia, durant la missa, i la reina Sofia arribant a la celebració a la catedral de Palma
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? CATI CLADERA / EFE ??
CATI CLADERA / EFE
 ?? CATI CLADERA / EFE ??
CATI CLADERA / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain