La Vanguardia (Català)

El quart davanter s’allista

- CARLES RUIPÉREZ

Faltaven nou minuts i el Barça no passava de l’empat a un contra el Leganés. Obligat, Luis Enrique va fer l’últim canvi per posar al camp... un lateral com Alba. Els blaugrana van guanyar sobre la botzina amb un penal de Messi. Paco Alcácer tampoc no va tenir la seva oportunita­t en la històrica remuntada davant el PSG. Després del gol de Cavani, el Barcelona necessitav­a tres dianes a la desesperad­a però el tècnic va fer els tres canvis i van entrar tres migcampist­es. El davanter valencià va veure des de la banqueta el miraculós gol de Sergi Roberto (un dels substituts).

La llista de situacions similars és llarga. Va passar al Villamarín, a Vila-real o contra l’Athletic a la Copa, partits amb marcadors ajustats en què l’entrenador no va aprofitar l’home que es va fitxar (30 milions) per ser el quart davanter. Tot i això, el destí ha volgut que Alcácer, que fins ara sortia més en els gags del Crackòvia, tingui un paper protagonis­ta en la setmana més important de la temporada. La seva presència pot ser la sorpresa com a extrem dret contra el Juventus. “Podem jugar amb vuit davanters perquè no tenim res a perdre”, va anunciar Luis Enrique. I al Bernabeu –amb el València va marcar dos gols al Madrid– té gairebé assegurat el lloc.

La lesió de Rafinha –es va fer mal al genoll dret a Granada– i la sanció de Neymar per a tres partits de Lliga (el de dissabte va ser el primer que el brasiler es va perdre) han estat un punt d’inflexió. Però Alcácer s’ho va guanyar a pols contra la Reial Societat, amb un gol i fabricant al costat de Luis Suárez els dos gols de Messi. “Estava al costat del millor davanter i del millor jugador del món, així és fàcil jugar”, els elogia el valencià. Tant a l’argentí com a l’uruguaià se’ls nota còmodes amb els moviments del de Torrent. I els números l’avalen. Les últimes cinc vegades que ha jugat almenys 45 minuts ha marcat.

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Alcácer va ser titular per vuitena vegada contra la Reial Societat
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Alcácer va ser titular per vuitena vegada contra la Reial Societat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain