La Vanguardia (Català)

Tremolar en el pitjor tram

- C. RUIPÉREZ

Ter Stegen va ser clau contra el PSG. No només per la pilota que va recuperar davant Verratti abans del 6-1 sinó per l’aturada a Cavani, que va poder fer el segon a l’estadi i enfonsar qualsevol esperança de remuntada. Aquell dia, Umtiti i Mascherano van estar concentrad­íssims per anticipar-se sempre a Draxler i Lucas. Però les llacunes defensives han complicat el Barça en els últims tres partits. Fins a set vegades ha hagut de recollir la pilota de la xarxa el porter alemany davant el Màlaga, el Juventus i la Reial, de manera que ja són 50 gols rebuts en tota la temporada (51 partits). En total, han estat dotze rivals els que han batut dues o més vegades al Barça aquesta temporada.

Ha arribat l’hora de posar el forrellat a la porteria. Perquè, si el Barcelona encaixa un gol del Juventus dimecres, necessitar­à marcar-ne cinc per estar a semifinals de la Champions. Tot i això, en el pitjor moment, en el tram decisiu, a la defensa del Barça li han entrat els tremolors.

“No és qüestió de si juguem tres o quatre defenses. La veritat és que últimament no ens sentim sòlids. És una cosa que hem de millorar si volem capgirar el resultat dimecres”, va confessar Gerard Piqué.

Dissabte el Barça va tancar amb defensa de quatre i no hi era Mathieu, assenyalat i substituït en el descans tant a Màlaga com a Torí, però la defensa va tornar a ser un flam i Xabi Prieto es va aprofitar d’això per marcar el 3-2 just abans del descans. “Pensàvem que la primera part estava acabada”, va ser el mea culpa els jugadors. Un error de concentrac­ió així pot ser fatal davant equips tan contundent­s com el Juventus o el Madrid.

La recuperaci­ó o no de Masche (amb Alba a la recambra) tindrà molt a veure en el sistema pel qual es decanti Luis Enrique, tant a la Champions com al clàssic del Bernabeu, un escenari on debutarà Ter Stegen.