La Vanguardia (Català)

L’‘operació renova’t’ ja és aquí

La confirmaci­ó de l’aposta per Deulofeu és l’espoleta dels plans de futur barcelonis­tes

-

Independen­tment del que passi aquesta setmana fonamental i del que passi d’aquí a final de temporada, als despatxos del Camp Nou ja es treballa per fer un lífting a l’equip en defensa, el centre del camp i la davantera. La golejada a París es podia entendre com un mal dia, però, unida a la irregulari­tat a la Lliga i a la clatellada a Torí, han acabat per convèncer la directiva i la direcció esportiva que és necessari afrontar canvis a la plantilla. El més important serà el nom de l’entrenador, que no es vol revelar fins que s’esgotin les opcions esportives, però a partir d’aquí hi ha diversos futboliste­s pels quals el club pretén licitar. El que ja està confirmat és el de l’extrem Gerard Deulofeu (23 anys). Per si hi havia cap dubte el secretari tècnic del Barcelona, Robert Fernández, va admetre dissabte a la nit que estan molt interessat­s a repescar el futbolista català del Milan. L’última opció de recompra que tenen els barcelonis­tes expira el 30 de juny i és per valor de 12 milions.

Als seus 23 anys Deulofeu ha tingut un bon aterratge a San Siro des que va arribar cedit per l’Everton al mercat d’hivern. El davanter va començar la seva vida de nòmada a l’estiu del 2013 quan va ser prestat al conjunt anglès. Un any després, coincidint amb l’arribada de Luis Enrique al Barcelona, va començar la pretempora­da amb els blaugrana, però la seva falta d’esperit de sacrifici no va agradar a l’asturià i se’n va anar cedit al Sevilla.

Allà tampoc no va triomfar i el 2015 el Barça el va traspassar a l’Everton per 6 milions. En la seva tornada a Anglaterra no va acabar d’adquirir continuïta­t i Ronald Koeman li va obrir les portes a un altre destí. A Itàlia, en un Milan en hores poc brillants,

DE DALT A BAIX La defensa, el centre del camp i la davantera presentara­n novetats a l’estiu

L’IMPORT ECONÒMIC El fitxatge de Deulofeu costa 12 milions i el Barça ha d’executar la recompra abans del 30 de juny

Deulofeu ha aconseguit posar-se a l’aparador. Ha participat en 12 partits (9 de complets), ha marcat 2 gols, ha repartit 3 assistènci­es i s’està entenent bé amb Suso i Bacca. A més, ha tornat a la selecció espanyola, amb la qual va brillar i va marcar a Saint Denis contra França.

Però, lògicament, el fitxatge de Deulofeu no serà l’únic que emprendrà el Barcelona, que té bastants forats per tapar. Com el del lateral dret.

Des de fa mesos és a les travesses el nom del jugador de l’Arsenal Héctor Bellerín. D’aquesta manera s’intentaria rejovenir la plantilla i, de passada, que tornessin a casa dos productes forjats en el planter blaugrana.

No respondria a aquesta política l’atenció en un altre lateral, en aquest cas esquerre, com Théo Hernández, el futbolista de l’Atlètic que està completant una notable campanya a l’Alabès i a qui també pretén el Madrid (la seva clàusula de rescissió és de 24 milions).

Pel que fa al centre del camp, és sobre la taula l’assumpte de la renovació d’Andrés Iniesta. Més enllà del futur del capità, el Barcelona pensa a pujar una de les seves promeses, Carles Aleñá, que ja ha debutat amb el primer equip. Trobar un futbolista que pugui cobrir l’esquena de Sergio Busquets en un lloc de gran desgast físic és una altra qüestió, gens fútil.

Per dur a terme les diferents operacions també es produiran sortides. En aquest sentit, la venda d’algun dels titulars per quadrar els números es presenta necessària.

 ?? EMILIO ANDREOLI / GETTY ?? Gerard Deulofeu celebra l’empat que va aconseguir el Milan a última hora a San Siro contra l’Inter
EMILIO ANDREOLI / GETTY Gerard Deulofeu celebra l’empat que va aconseguir el Milan a última hora a San Siro contra l’Inter

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain