La Vanguardia (Català)

Lewandowsk­i apunta al Bernabeu, però Bale no

- CARLOS NOVO

Robert Lewandowsk­i té amb l’ai al cor el Bayern quan falten dos dies per a la tornada dels quarts de final de la Champions contra el Madrid al Bernabeu. El davanter polonès ja no va poder jugar l’anada per molèsties a l’espatlla però ara les sensacions són millors i tot apunta que podrà jugar. “Estic bé. Content per haver pogut tornar a participar en l’entrenamen­t. Tot està bé”, va assegurar el jugador al final de l’entrenamen­t d’ahir. Lewandowsk­i no és l’única preocupaci­ó de Carlo Ancelotti. El Bayern també té tocats dos defenses: Mats Hummels i Jérôme Boateng. L’italià és optimista respecte tots dos. Hummels ja es va perdre el partit d’anada. La baixa segura és la de qui el va substituir: el navarrès Javi Martínez, expulsat a la segona part per dues targetes grogues.

L’estadístic­a reflecteix la importànci­a de Lewandowsk­i per al quadre bavarès. Des de la seva arribada al Bayern el 2014 procedent del Borussia Dortmund, Lewandoswk­i només s’ha perdut vuit de 148 partits, només tres per lesió i cap abans a la Champions. En 32 partits en la màxima competició amb el Bayern, el polonès va anotar 22 gols, set d’ells en els vuit partits jugats d’aquesta edició. Al Madrid ja li va marcar quatre gols en un partit de semifinals del 2014 amb la samarreta groga del Borussia Dortmund. Des d’aleshores, Florentino Pérez ha intentat diverses vegades, sense èxit, fitxar-lo.

El Madrid tampoc no està lliure de lesions. En el partit de Munic es va lesionar Gareth Bale i és dubte molt seriós per al partit de demà perquè no ha desaparegu­t l’edema que tenia al soli. La sensació en el club blanc és que el gal·lès no podrà entrar en la convocatòr­ia i, si hi entrés, no estaria preparat per disputar els 90 minuts.

Encara que la baixa de Bale és un contratemp­s per a Zidane, no ho senten així els aficionats blancs, que a les xarxes socials consideren que la lesió fins i tot pot ser un avantatge per al Madrid. Si no jugués Bale, Zidane no podria utilitzar el 4-3-3 (d’ampli rebuig tant en la crítica com en la massa social) i l’entrenador francès hauria d’apostar per un 4-4-2, donant entrada a Isco, l’heroi del partit de dissabte a Gijón.

El malagueny és el tercer jugador de la plantilla amb menys minuts a la Champions. Altres futboliste­s amb opcions d’entrar en l’onze són Lucas Vázquez i Marco Asensio, que sempre rendeixen a bon nivell.

 ?? ADAM PRETTY / GETTY ?? Arjen Robben i Robert Lewandowsk­i durant un entrenamen­t
ADAM PRETTY / GETTY Arjen Robben i Robert Lewandowsk­i durant un entrenamen­t

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain