La Vanguardia (Català)

Nova derrota molt dolorosa

La inferiorit­at en el rebot i la falta d’intensitat van deixar el Barça sense opcions

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

El Barcelona Lassa visitava la Fonteta en un bon moment. Per primera vegada en tota la temporada havia tingut una setmana per entrenar-se amb calma i el València encara es lamentava pel desenllaç de l’Eurocup, quan va cedir inesperada­ment el títol contra l’Unicaja en un partit que tenia molt controlat. Tot i això, els barcelonis­tes van caure una altra vegada molt clarament i, a més, van perdre l’average, incapaços de defensar els dotze punts que havien obtingut al Palau Blaugrana el mes de desembre. Pitjor impossible. “No puc explicar la davallada de l’últim quart, però amb el percentatg­e de tir que hem fet és molt difícil guanyar fora de casa”, va dir Tomic en declaracio­ns a RAC1.

La intensitat dels valencians, que van començar malament però van anar recuperant sensacions durant el partit, va ser molt superior a la dels catalans, que van anar molts minuts al darrere però es van enfonsar definitiva­ment en l’últim quart (25-16). Una vegada més, el Barça no va estar a l’altura del que s’esperava i no va competir. Un sol aspecte de l’estadístic­a demostra el que va ser l’equip de Bartzokas, arrasat en el rebot (40 contra 26), especialme­nt l’ofensiu, amb 14 locals i únicament 5 visitants. En aquesta faceta van destacar Thomas (4) i Oriola (3), aquest darrer decisiu en el tram final per acabar sent el màxim anotador del partit amb 14 punts.

“La pregunta de l’any és ‘què està passant’. Si ho sabéssim ja ho hauríem solucionat”, va explicar Claver en el seu retorn a la pista on es va formar. El valencià va començar bé, amb dos triples en el primer quart, però després es va diluir en la mediocrita­t general en un bloc que a partir de l’empat a 16 sempre va anar al darrere en el marcador.

Durant una llarga fase del partit i davant un adversari amb dubtes (Dubljevic va jugar 14m05s) va fer la sensació que al Barcelona no se li podia escapar de cap manera l’average. Però esclar, ningú no podia esperar un últim quart tan deficient, en què ni tan sols la defensa no va estar a l’altura. A partir del 53-48, els barcelonis­tes van encaixar un parcial de 23-11 que els va deixar fora de combat. “Ha estat una derrota dura perquè el nostre objectiu és acabar entre els tres primers”, va reconèixer Diagné, protagonis­ta involuntar­i perquè va trencar un tauler en una esmaixada, cosa que va obligar a aturar el partit prop del descans.

“Malgrat les baixes, hem de jugar millor, especialme­nt en atac”, va dir Bartzokas, que intenta transmetre als seus jugadors “la importànci­a de lluitar per cada pilota”. Ahir el seu equip en va perdre 16, una xifra molt alta, i va fer només 59 punts. Sense comentaris.

?? MIGUEL ÁNGEL POLO / EFE ?? Georgios Bartzokas, amb cara de preocupat ahir a València
MIGUEL ÁNGEL POLO / EFE Georgios Bartzokas, amb cara de preocupat ahir a València