La Vanguardia (Català)

L’Agència Tributària es reforça amb 266 noves places

És la convocatòr­ia d’ocupació més gran de l’ATC

-

La Generalita­t convocarà, a partir de la segona meitat d’aquest mes d’abril i fins a finals de maig, 266 places per reforçar l’estructura territoria­l de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), fet que suposarà la convocatòr­ia d’ocupació més gran en la història d’aquest organisme. En una entrevista concedida pel secretari d’Hisenda del Govern, Lluís Salvadó, afirma que gràcies a aquestes 266 places, en règim d’interí, i a altres convocatòr­ies de quantia més baixa, l’ATC sumarà una plantilla de 740 persones el pròxim 1 de setembre. Per a aquest dia, el Govern català té previst assumir la gestió dels impostos cedits.

La Generalita­t es prepara, doncs, per gestionar per complet l’impost de transmissi­ons patrimonia­ls i actes jurídics documentat­s, i també el de succession­s i donacions, delegats fins ara en els registrado­rs de la propietat. D’aquestes 266 places, 240 serviran per reforçar el personal que donarà servei a les oficines repartides pel territori, mentre que les altres 26 s’integraran a les seus provincial­s de l’Agència Tributària de Catalunya, embrió de la futura hisenda catalana.

Salvadó assegura que, en aquesta convocatòr­ia, compta amb el personal que fins ara treballava per als registrado­rs de la propietat, perquè “aporten molts anys d’experiènci­a” en la gestió i liquidació dels impostos cedits. Tot i així, afirma que el procés de contractac­ió és “d’accés universal”.

En paral·lel a aquesta convocatòr­ia, l’ATC està acabant amb el procés de formació de 4 nous inspectors i de 33 tècnics que han accedit a la feina a través d’una oposició. Té en marxa a més una convocatòr­ia per a 16 places de tècnic tributari més, en aquest cas en règim d’interí, a la qual s’han presentat unes 400 persones. Aquestes 53 persones s’haurien d’incorporar a l’estructura de l’ATC “entre els mesos de maig i juny”.

Més endavant, entre juliol i setembre, el Govern català té previst convocar altres oposicions per crear 40 places de gestor tributari i 24 més d’inspectors.

Sumades totes aquestes iniciative­s de contractac­ió, l’ATC, que al febrer disposava d’una plantilla de 430 persones, assolirà els 740 efectius a començamen­ts del mes de setembre. Aquest mes, confia Salvadó, l’ATC disposarà d’“una trentena d’oficines” al territori, la majoria d’aquestes pròpies i unes tretze en col·laboració amb altres institucio­ns catalanes.

En aquesta línia, el secretari d’Hisenda remarca que el Govern català culminarà al setembre “el recorregut autonòmic” de l’Agència Tributària de Catalunya i, alhora, en potenciarà el paper com a “prestadora de serveis tributaris” a altres administra­cions, com les locals. Efectivame­nt, està previst que a començamen­ts de setembre, l’ATC comenci a dur a terme la recaptació executiva d’unes 300.000 multes pendents de cobrament del Servei Català de Trànsit.

En relació amb la demanda presentada pels registrado­rs de la propietat per exigir al Govern que compleixi amb el conveni per a la liquidació dels impostos cedits, que venç a finals d’octubre, Salvadó va lamentar que aquest col·lectiu hagi optat per “no dialogar” i ha recordat que els registrado­rs també han anat als tribunals en comunitats on s’han dut a terme processos similars.

Malgrat que els registrado­rs indiquen que es necessita un període de transició molt més gran perquè el Govern pugui fer-se càrrec d’aquests impostos, Salvadó ha assegurat que el procés està “absolutame­nt controlat” i que la transforma­ció de l’ATC culminarà “aquesta legislatur­a”.

Salvadó reitera que el Govern manté la data de l’1 de juliol per a l’entrada en vigor del nou sistema tributari i-Spriu, que s’estrenarà amb la gestió de l’impost de begudes ensucrades.

Salvadó anuncia que la plantilla d’aquest organisme serà de 740 persones al setembre

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ?? Lluís Salvadó
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU Lluís Salvadó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain