La Vanguardia (Català)

Volotea aposta pel mercat mediterran­i

L’aerolínia creix a Atenes i obre una base a Gènova

- AINTZANE GASTESI Barcelona

L’aerolínia de vols europeus Volotea, amb seu a Barcelona, ofereix aquest any 120.000 places des de l’aeroport d’Atenes, fet que suposa un increment del 32% en comparació amb l’any anterior. Amb una operativa centrada en la connexió amb les illes gregues més turístique­s i en la temporada d’estiu, Volotea té rutes entre Atenes i tres destinacio­ns interiors –Mykonos, Santorini i Lesbos– i quatre a Itàlia –Bari, Palerm, Gènova i Venècia. La setmana passada la companyia va anunciar l’increment de freqüèncie­s durant la temporada d’estiu, així com la nova ruta a Gènova.

Grècia és el quart mercat per a la companyia, després de l’italià, el francès i l’espanyol. “El mercat d’Atenes ha registrat un creixement fort en els últims tres anys”, segons van destacar fonts de l’aeroport grec, que el 2016 va superar els 18 milions de passatgers, un 11% més que l’any anterior pel fort impuls del turisme.

Al mercat intern, Volotea competeix tant amb la divisió regional d’Aegean, l’aerolínia local, com amb Ryanair, que arriba a operar a cinc illes i mitja dotzena de rutes europees. Per la seva part, des d’Espanya Vueling té vols directes des de Barcelona a Atenes, Mykonos, Santorini i Creta.

D’altra banda, Volotea va inaugurar aquesta setmana la seva base

L’aerolínia fundada el 2012 duu a terme 243 rutes entre 79 ciutats de 16 països i mou 4,3 milions de viatgers

a Gènova, la quarta a Itàlia (després de Venècia, Palerm i Verona) i novena de la companyia en l’àmbit europeu. Volotea basarà dos avions B717 de 125 places i durà a terme 13 destinacio­ns durant aquest any.

L’aerolínia, fundada el 2012 per Carlos Muñoz i Lázaro Ros, ha incorporat més de 40 noves rutes aquest any i assoleix un total de 243 rutes entre 79 ciutats de 16 països. L’aerolínia que connecta aeroports regionals europeus preveu transporta­r 4,3 milions de viatgers. La companyia incorporar­à aquest any sis nous avions A319 per completar una flota de 28 naus.

 ?? KIM MANRESA / ARXIU ?? Carlos Muñoz, un dels fundadors de Volotea el 2012
KIM MANRESA / ARXIU Carlos Muñoz, un dels fundadors de Volotea el 2012

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain