La Vanguardia (Català)

Colau denuncia un tuitaire que va amenaçar de violar-la

L’usuari va insultar l’alcaldessa dient-li “puta catalana” i va acompanyar els atacs amb la imatge d’una pistola

- Redacció

Nova polèmica pels insults a les xarxes socials. Aquesta vegada la víctima ha estat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ahir va anunciar que presentarà una denúncia contra un usuari de Twitter que va publicar un comentari en aquesta plataforma amb un to inequívoca­ment insultant i que contenia amenaces intolerabl­es. En concret, l’usuari, que feia servir el compte @Machitrxld­eamor, va dir “puta catalana” i “gossa” a l’alcaldessa de Barcelona, i, a més a més, va amenaçar de “violar-la”.

El missatge en qüestió anava acompanyat d’una fotografia d’una pistola. Era la resposta a un tuit anterior d’Ada Colau en què mostrava la seva disconform­itat amb l’expressió utilitzada per referir-se a la bomba de gran impacte que els Estats Units van llançar a l’Afganistan la setmana passada. “Per què els mitjans utilitzen l’expressió ‘la mare de totes les bombes?”, es preguntava Colau a Twitter abans de rematar el seu comentari afirmant que “les mares creem vida per gaudir-ne i cuidar-la, no per exterminar-la”. L’alcaldessa de Barcelona, mare d’un nen, espera el seu segon fill d’aquí uns dies.

El tuit d’Ada Colau va ser respost per un individu que respon al nom d’Akisukinho Barrabás d’una manera que, sens dubte, hauria de ser constituti­va de delicte. “Calla, puta catalana, no ets ningú per opinar, gossa... El dia que et trobi et violaré, filla de puta”.

Davant aquests greus insults i amenaces, l’alcaldessa va començar a rebre mostres de suport a la mateixa xarxa social. En resposta a aquests comentaris favorables, Ada Colau va dir: “No sé si la Fiscalia ja en té coneixemen­t i si pensa actuar”. “Jo sí que denunciaré”, va anunciar als seus seguidors.

El compte de l’usuari de Twitter que va amenaçar tan greument l’alcaldessa de Barcelona ha estat cancel·lat.

Ada Colau és una usuària molt activa de Twitter, on ja ha publicat més de 16.700 missatges. L’alcaldessa té més de mig milió de seguidors i segueix uns 1.700 usuaris.

Des que és alcaldessa, Colau ha mantingut algunes polèmiques i intercanvi­s d’acusacions i crítiques a través d’aquesta xarxa social. Una de les més recordades va tenir lloc l’any passat, quan Colau i els Mossos d’Esquadra van mantenir una picabarall­a com a conseqüènc­ia del desnonamen­t d’una mare i els seus tres fills. La manera com es va utilitzar la policia en aquella intervenci­ó, al barri barceloní de Sants, que els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el govern municipal de Barcelona van considerar desproporc­ionada, va fer que l’alcaldessa utilitzés aquesta via per exigir al Govern de la Generalita­t que no es tornessin a produir desnonamen­ts en què hi hagués implicades famílies amb menors. “Els drets dels nens –va sentenciar llavors Colau– han de prevaler”. El conseller de Justícia Carles Mundó també va intervenir en aquella polèmica a través de Twitter: “És injust qüestionar la bona feina dels Mossos per una cosa que decideixen els jutges. No tot s’hi val”, va tuitejar el conseller.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain