La Vanguardia (Català)

Jaime Rosales roda una tragèdia grega a l’Empordà i Madrid

- FERNANDO GARCÍA Madrid

Un cop morta la seva mare, la Petra (Bárbara Lennie) emprèn la recerca de l’home desconegut que és el seu pare. El viatge la condueix al fill del presumpte progenitor, i per tant possible germanastr­e seu, interpreta­t per Àlex Brendemühl. A partir d’aquí, i amb una història d’amor espinosa pel mig, l’acció deriva cap a “una espiral de violència, mort, traïcions, revenges i secrets” en què dolents i bons ho són en extrem: “Com en les grans tragèdies gregues”, aclaria ahir el director del film, el barceloní Jaime Rosales, després del començamen­t del rodatge a Madrid. La filmació de Petra es repartirà entre la capital espanyola, la serra madrilenya de La Cabrera i l’Alt i el Baix Empordà.

Tres anys després de la seva aplaudida pel·lícula Hermosa juventud, sobre les desventure­s d’una parella castigada per l’atur i la semiesclav­itud laboral, Rosales opta ara per una temàtica atemporal d’“herois i déus moderns” però que afronten situacions i fets dramàtics propis de les grans històries clàssiques. “Aquesta vegada –assenyala– he preferit evitar l’actualitat i me n’he anat a una tragèdia on el destí imposa la seva lògica davant d’uns personatge­s que lògicament volen evitar el dolor i la mort... Com en la vida”.

Amb Petra, el realitzado­r català obre a més el que ell mateix jutja com un nou cicle en la seva carrera, des del punt de vista industrial: una etapa en què busca un cinema “d’alta qualitat artística i interpreta­tiva però molt bolcat cap a l’espectador”; amb èmfasi al ganxo i l’entretenim­ent a còpia de peripècies i girs en el relat. És tot un salt en la trajectòri­a de Rosales, fins ara no gaire comercial. Un salt que, gràcies a un equip més dotat, i amb un pressupost d’1,8 milions d’euros per a Petra, ell compara amb “passar de portar un turisme a conduir un fórmula 1”.

La premiada Bárbara Lennie (un Goya , un Gaudí i dos Feroz), defineix el seu personatge com una “heroïna moderna”. L’actriu i el també reconegut Brendemühl destaquen com és de “sorprenent i suggeridor” el guió, per al qual Rosales ha comptat amb Michel Gaztembide i Clara Roquet.

El repartimen­t el completa Marisa Paredes com a parella d’aquest pare que, dedicat a l’escultura i amb èxit com a artista, és un home vil i manipulado­r.

Bárbara Lennie encapçala el repartimen­t de ‘Petra’, que inclou Àlex Brendemühl

 ?? WANDA ?? Lennie i Brendemühl
WANDA Lennie i Brendemühl

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain