La Vanguardia (Català)

Nova vida musical

Lisa Hannigan presenta avui a la sala Apolo ‘At swim’, el seu tercer àlbum

- DAVID RUIZ Barcelona

Lluny van quedar aquells anys en què només representa­va la veu femenina que acompanyav­a Damien Rice. Ara, i des de l’any 2007 –moment en què va començar la seva carrera musical allunyada del conegut cantant de rock–, Lisa Hannigan és molt més. La cantant irlandesa presenta avui a la sala Apolo At swim, el seu últim àlbum amb què ha aconseguit el reconeixem­ent de la crítica.

Sea sew (2008) representa el canvi definitiu en la carrera musical de Hannigan. Aquest va ser el primer disc després de separar-se de Rice i el que li va servir per aconseguir un doble platí de vendes a Irlanda. Arran de l’èxit del primer àlbum, el 2011 va arribar Passenger, el segon disc. En aquesta ocasió la repercussi­ó i influència va canviar, ja que la seva dolça veu femenina li va permetre expandir-se internacio­nalment i es va donar a conèixer com a cantant després de dos anys de concerts per mig món.

L’any passat va llançar At swim, un disc produït per Aaron Dressner, membre de la banda de rock dels Estats Units The National. Aquest últim àlbum havia de significar la consolidac­ió definitiva de Hannigan com a figura internacio­nal i així ha estat.

A l’actuació d’avui a Apolo –en la qual l’acompanyar­à el jove duo musical Saint Sister–, s’hi afegeix la visita al teatre Lara (Madrid) demà, i al Kafe Antzokia (Bilbao), dijous. La gira per Espanya s’acaba aquí, però Hannigan continuarà promociona­nt el seu últim disc. Itàlia, Alemanya, Austràlia, Polònia, Àustria o Suècia són tan sols alguns dels llocs que la cantant irlandesa visitarà els propers mesos.

 ??  ?? SALA APOLO. 20 HORES
LISA HANNIGAN
SALA APOLO. 20 HORES LISA HANNIGAN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain