La Vanguardia (Català)

L’Atlètic més fort contra la motivació del modest

- Madrid

La fortalesa del Leicester al seu estadi, on ha guanyat els quatre partits que ha jugat en aquesta Champions, i la il·lusió del modest per fer història s’oposen a un Atlètic molt més expert en aquestes situacions i que s’hi desplaça amb el resultat a favor (l’1-0 de l’anada) i avisat per la inesperada desfeta en aquest mateix escenari del Sevilla en la ronda dels vuitens de final.

“Serà una nit de futbol pur”, va dir ahir Diego Pablo Simeone, potser el menys confiat de l’expedició blanc-i-vermella. La història li fa costat. Dels 45 partits de Champions que l’Atlètic ha jugat amb Simeone a la banqueta només en un va rebre un marcador que avui el deixaria fora. Va ser el 4-1 de la final de Lisboa el 2014, i això perquè va encaixar els tres últims gols a la pròrroga.

Tampoc cap dels seus 27 resultats d’aquest 2017 no el faria fora d’unes semifinals que serien les terceres en quatre edicions, un èxit inèdit en la història del club matalasser. El partit arriba per l’Atlètic en el millor moment de la temporada, quan ha recuperat la tercera plaça de la Lliga gràcies al seu gran poder defensiu. Oblak, Juanfran, Diego Godín i Filipe Luis han aconseguit acabar sense rebre un gol en set dels últims nou partits jugats.

No hi ha dubtes de l’onze que avui presentarà el Cholo. Els aficionats el poden recitar de cor perquè són els mateixos de la temporada passada, atès que les noves incorporac­ions no han rendit tant com s’esperava. L’únic que podria fer-se un lloc en l’alineació és Kevin Gameiro, però al francès, tot i que ha entrat en la convocatòr­ia blanc-ivermella, no l’esperen de sortida perquè va coix arran d’una lesió.

El Leicester, amb la salvació a la Premier ja assegurada, sembla que ara va una mica de baixa d’ençà que l’entrena Craig Shakespear­e. Fa tres partits que no guanya, però avui la seva motivació, amb l’escalf d’un públic incondicio­nal, serà màxima.

Per a aquesta nit el campió anglès ha recuperat un jugador fonamental en el seu esquema que va ser baixa al Calderón, el central i veterà capità Wes Morgan, que ha superat els problemes d’esquena i fa sis partits que no juga. Al jamaicà li tocarà ballar amb la més lletja; o sigui, intentar frenar les ràpides contres conduïdes per Griezmann.

La mala notícia per als foxes és que no podran comptar amb l’altre central titular, Huth, absent per acumulació de targetes. El gran dubte a l’equip anglès és el del davanter algerià Slimani.

L’Atlètic no estarà sol. Prop de 1.500 seguidors blanc-i-vermells li donaran suport des de les grades. Els seguidors anglesos van provocar incidents a Madrid. Vuit van ser detinguts la vigília del partit per enfrontame­nts amb la policia a la Plaza Mayor.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain