La Vanguardia (Català)

Nadal debutarà contra el britànic Edmund, amb qui no ha jugat mai

- Redacció

Abril és un bon mes per a Rafa Nadal, que ha guanyat 17 dels seus 69 títols a l’ATP amb l’arribada de la primavera. I Montecarlo també és un magnífic escenari per al mallorquí, ja que s’hi ha proclamat nou vegades campió; l’última, l’any passat, vencent el francès Monfils a la final.

Malgrat aquests precedents, el manacorí arriba al primer Masters 1.000 de terra sense haver aconseguit cap títol durant l’any –és la sisena vegada que això succeeix–, tot i que ha estat finalista en tres tornejos: Open d’Austràlia, Acapulco i Miami. Nadal va conèixer ahir el seu primer rival a Montecarlo, el britànic Kyle Edmund, amb qui mai no s’ha enfrontat. Edmund, número 45 del món, va superar en la primera ronda el seu compatriot­a Evans per 7-5 i 6-1. El de demà serà el partit número 400 de Nadal a terra batuda, amb un balanç excepciona­l: 365 victòries i només 34 derrotes.

El quadre de Nadal en el torneig monegasc és complicat, amb uns hipotètics vuitens davant Alexander Zverev, quarts contra Dimitrov i semifinals amb Djokovic.

En la jornada d’ahir, Pablo Carreño va obtenir una victòria notable davant Fognini en un partit molt disputat els dos primers sets, que es van resoldre al tie-break. L’asturià no ha perdut mai contra l’italià.

Molt emocionant va ser també el patit triomf de Bautista Agut davant el georgià Basilashvi­li. “Estic content perquè he superat un partit molt complicat, però he patit com un animal”, va afirmar el castellone­nc, que va cedir per 1-6 en el primer set abans de reaccionar. Almagro també va necessitar unes dues hores per superar Klizan. “Aquests partits et donen un plus de confiança”, va dir el murcià, feliç perquè “a poc a poc em vaig sentint millor”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain