La Vanguardia (Català)

Little Creative Factory s’enlaira als EUA i Àsia

La firma preveu duplicar vendes i arribar a 1,5 milions

- Barcelona

Cristina Fernàndez era arquitecta i, quan la seva filla era un nadó, li va confeccion­ar una original gorreta que va tenir tant d’èxit que es va convertir en l’origen de Little Creative Factory. Cinc anys després, l’empresa de moda infantil va assolir el 2016 una facturació de 700.000 euros, el 90% a l’estranger. Aquest 2017 la firma l’espera duplicar fins a 1,5 milions d’euros.

D’aquesta xifra, els Estats Units, el Japó i Corea del Sud en represente­n el 60%, encara que les peces de roba de la marca ja arriben a 30 països, explica Cristina Fernàndez, que en la gestió de l’empresa fa tàndem amb el seu marit, Jordi Mas, conseller delegat en una companyia informàtic­a.

La firma manté els seus principis: producció local, materials sostenible­s, creativita­t i proximitat: “Les nostres campanyes i el catàleg són molt costosos en fotografia, en direcció d’art. Però és el nostre fort, per fer desitjable la marca”. I a nivell internacio­nal no passen desaperceb­uts, fins i tot des del principi tenen entre els clients noms com Kim Kardashian (per a la seva filla). El març del 2016, Little Creative Factory va desfilar en una fira de moda infantil a Nova York, a l’agost van anar a Tòquio: “Ens van donar el premi a la millor col·lecció, d’entre 250 marques!”. Va ser en aquell moment àlgid quan va aparèixer l’oportunita­t d’obrir una botiga al Born, a Barcelona. “Hem convertit la botiga en el nostre laboratori, un espai d’experiment­ació per rebre el contacte directe amb els clients. Fins i tot hem creat una petita col·lecció per a dona”.

Actualment el 70% de les vendes es realitza en botigues multimarca, el 20% a través de la pàgina en línia –que és el que més creix–, i un 10%, a la botiga del Born. I arran de l’últim 080, Little Creative Factory acaba d’incorporar-se a NU, l’espai que comparteix­en Miriam Ponsa, Txell Miras i Josep Abril al carrer València.

Little té una estructura de set persones, i una xarxa per produir a Barcelona, Mataró o Sabadell. “Estem pensant desplaçar una part especialit­zada a Portugal”, afegeix. “Encara estem en fase d’inversió, però cap a finals d’aquest any esperem entrar en beneficis”, explica Fernàndez. Per a la pròxima campanya, a més de Nova York, París i Tòquio, preveu desfilar també a Florència.

Amb vendes a trenta països, la firma potencia la botiga en línia i ha obert un espai al Born

 ?? ELENA LÓPEZ DE LAMADRID ?? Cristina Fernàndez amb els seus fills, Ona i Roc
ELENA LÓPEZ DE LAMADRID Cristina Fernàndez amb els seus fills, Ona i Roc

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain