La Vanguardia (Català)

Cien obre seu d’R+D a Barcelona i preveu arribar a 100 empleats

- Barcelona

Cien Inc., empresa creada a Miami dedicada a la intel·ligència artificial, ha decidit instal·lar a Barcelona el seu centre d’R+D, que ha arrencat inicialmen­t amb 15 persones i que té plans per arribar als 100 empleats en els propers 18 mesos.

La companyia va ser fundada a mitjans del 2016 a Miami i a finals d’any va tancar la seva primera ronda de capital llavor, d’un milió de dòlars, aportats per l’equip fundador i inversors acreditats, segons va anunciar Cien el mes de gener passat. L’objectiu d’aquest finançamen­t en aquell moment ja es va anunciar doble: desenvolup­ar una eina mòbil basada en la intel·ligència artificial i destinada a millorar la productivi­tat de les vendes; i crear un centre d’operacions i desenvolup­ament de producte a Barcelona.

“Hem escollit Barcelona per l’excel·lent relació entre el cost i la qualitat de vida, que atreu talent de primer nivell de tot el món. L’actual fortalesa del dòlar també fa que sigui una opció molt atractiva”, va dir Rob Käll, cofundador i conseller delegat. La companyia assegura que l’elecció de Barcelona s’ha produït després d’estudiar altres ubicacions com San Francisco, Boston, Nova York, Londres, Amsterdam i Berlín. Cien destaca la fortalesa acadèmica de la ciutat –ha establert ja vincles amb el Pompeu Fabra i la Barcelona Graduate School of Business– i destaca el suport rebut per Barcelona Activa per a la seva implantaci­ó. La companyia desenvolup­a eines per “identifica­r àrees de millora als equips de vendes i ajudar a reportar mètriques rellevants”, per la qual cosa assegura que converteix l’“anàlisi predictiva” en “anàlisi prescripti­va”. S’enfoca a empreses tecnològiq­ues, com les de software basades en subscripci­ó.

“Optimitzar la productivi­tat de les vendes és la manera més ràpida que una companyia creixi més de pressa i de manera més rendible”, es predica des del web Cien.ai, que incorpora en les seves anàlisis variables que abans no es podien mesurar, com l’estat d’ànim dels equips o tendències externes, com la competènci­a.

Rob Käll va fundar anteriorme­nt tres empreses més de software a Miami, i va arribar a Barcelona el 2014 per assessorar l’americana RealPage en la compra de la catalana Kigo.

 ?? LV ??
LV

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain