La Vanguardia (Català)

L’ADN trobat en la vídua complica el crim de la CAM

Les restes genètiques no són del gendre, principal sospitós

- SALVADOR ENGUIX València

Les anàlisis de les mostres d’ADN masculines trobades a les mans de María del Carmen Martínez, vídua de l’expresiden­t de la CAMVicente Sala, no es correspone­n amb les de Miguel López, gendre del matrimoni. López és el principal sospitós de l’assassinat de la dona, que va tenir lloc el 9 de desembre passat, pel qual va ser detingut i posteriorm­ent posat en llibertat provisiona­l.

La víctima, el nom de la qual era un referent en la societat alacantina, va ser assassinad­a de dos trets a boca de canó al concession­ari de cotxes Novocar, un establimen­t de la família Sala-Martínez ubicat a Alacant que el mateix Miguel López dirigia.

Els forenses que van practicar l’autòpsia al cadàver van recollir restes biològique­s pertanyent­s a un home a la mà de la víctima que han estat acarats per ordre judicial amb l’ADN de l’investigat amb resultat negatiu, segons les mateixes fonts.

Aquestes fonts han restat transcendè­ncia al resultat d’aquesta anàlisi, que encara no ha estat notificada a les parts, ja que l’ADN podria pertànyer a algun dels treballado­rs del concession­ari que van auxiliar María Carmen Martínez, un sanitari o un membre de les forces de seguretat.

De fet, precisen que, encara que l’informe hagués revelat la coincidènc­ia del perfil genètic amb el del sospitós, la prova tampoc no hauria estat determinan­t per establir la seva culpabilit­at: Miguel López ha reconegut que aquella tarda va lliurar en mà a la seva sogra les claus del cotxe que ella havia anat a recollir a l’establimen­t.

El gendre es troba en llibertat provisiona­l des del 20 de març passat, quan va pagar els 150.000 euros de fiança que li va imposar el jutge d’instrucció després de passar 39 dies en presó preventiva.

L’Audiència d’Alacant va confirmar la seva situació fa uns dies després de rebutjar els recursos d’apel·lació presentats per la Fiscalia i l’acusació particular, que exerceix Vicente Jesús Sala, únic fill mascle de la morta, perquè l’investigat tornés a la presó.

La instrucció del crim està pràcticame­nt finalitzad­a, a falta d’un informe sobre el contingut de l’ordinador intervingu­t a Miguel López després de la seva detenció i un altre de relatiu a les trucades que va fer amb una targeta de mòbil del tipus prepagamen­t.

La principal hipòtesi del crim és la del control de l’ampli patrimoni de les societats de la família a tot el món. El matrimoni SalaMartín­ez tenia tres filles i un primogènit. Després de quedar-se vídua, la víctima va concentrar tot el poder societari en el seu fill, en contra de la voluntat de les filles. La sospita és que Miguel López, casat amb la petita, va cometre l’assassinat com a revenja o per alterar la relació de poder intern d’una de les famílies més riques d’Alacant.

La investigac­ió resta importànci­a al fet que no coincideix­in les mostres biològique­s: podrien ser d’un treballado­r

 ?? MANUEL LORENZO / EFE ?? La dona de l’expresiden­t de la CAM va ser assassinad­a de dos trets a boca de canó el 9 de desembre
MANUEL LORENZO / EFE La dona de l’expresiden­t de la CAM va ser assassinad­a de dos trets a boca de canó el 9 de desembre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain