La Vanguardia (Català)

Márquez, fidel al guió

El cerverí suma la 8a ‘pole’ alemanya i els seus rivals fallen

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Com es podia preveure, malgrat l’asfalt moll, Marc Márquez va complir la seva part del guió: pole a Sachsenrin­g per vuitè any consecutiu i candidatur­a ferma, avui, a la victòria, que seria la vuitena consecutiv­a en la pista alemanya, el seu jardí preferit. Fins aquí tot molt normal. El que ja no quadra gaire és que els seus tres principals rivals per al títol fallin alhora: Valentino Rossi, 9è, Andrea Dovizioso, 10è, i Maverick Viñales, 11è en la graella. Un escenari ideal per al cerverí per assaltar el lideratge, a 11 punts.

En la sessió classifica­tòria, passada per aigua, ni les Yamaha ni la Ducati del líder no hi van aparèixer. Van portar la iniciativa la Ducati de Petrucci –que va aconseguir finalitzar segon (en primera fila per tercera vegada seguida)– i les Honda de Pedrosa, tercer, i Márquez, que va imposar la seva velocitat en els tres últims girs i va confirmar que és el gran favorit a la victòria.

“Tant en aigua com en sec som al lloc, força bé, però el més important és sortir de la pole, perquè només hi ha dos o tres punts d’avançament i si ells (Dovizioso, Viñales i Rossi) surten tan enrere hauré de prémer en les primeres voltes”, comentava el d’Honda Repsol, que intentarà aprofitar el regal dels tres rivals per obrir forat des del començamen­t. “Miraré de sortir bé i marcar el ritme. Hi ha ganes d’intentar treure una miqueta més, tot i que el meu company serà un rival dur”, deia amb referència a Pedrosa, l’únic que sembla que el pot inquietar en la lluita per la victòria.

I és que les Yamaha no tiren en el revirat traçat alemany. Rossi, que ve de guanyar a Assen, lamentava els “problemes tant en sec com en moll”. I Viñales, que va perdre el liderat a Holanda, admetia que l’M1 “no funciona en moll, però no per un problema de gomes: perdem molt en acceleraci­ó; l’electrònic­a no funciona bé, especialme­nt quan obrim gas; derrapem massa i no ens movem”, va explicar preocupat.

Amb aquests inconvenie­nts, i amb el líder Dovizioso també endarrerit, Márquez hauria de tenir com a principal perill l’amenaça de pluja.

La sessió classifica­tòria va estar marcada per l’enganxada entre Márquez i Viñales, que va culpar el de Cervera del toc. “Quan va sortir del revolt 2 en Marc va voler frenar amb la meva moto, no fer el revolt. És

ENGANXADA MACK-MARC El de Roses culpa el de Cervera d’un toc: “Si em busca les pessigolle­s, no me les trobarà”

difícil no fer això a propòsit. M’ho guardo i quan hagi d’utilitzar-ho, ho faré”, advertia el de Yamaha. “Si em busca les pessigolle­s, no me les trobarà”. Márquez deia que hi havia hagut “una mica de confusió; després li vaig demanar perdó. M’ha passat a prop en el revolt 2 i se n’ha anat llarg, i a l’interior ens hem tocat. El més important és que cap dels dos no ha caigut”, relatava el 93.

 ?? FILIP SINGER / EFE ?? Márquez va fer la tercera pole de l’any i es va tocar amb Viñales
FILIP SINGER / EFE Márquez va fer la tercera pole de l’any i es va tocar amb Viñales

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain