La Vanguardia (Català)

Márquez torna a ser número 1 després d’un mes de remuntada

Márquez aconseguei­x la vuitena victòria seguida a Alemanya i s’abraça al lideratge de MotoGP

- Barcelona

Marc Márquez marxarà de vacances, fins al 3 d’agost, amb els deures fets i unes notes excel·lents en el primer parcial del curs: amb la vuitena victòria consecutiv­a a Sachsenrin­g, el seu jardí preferit, la seva pista salvavides, i amb el lideratge sota el braç, per primera vegada aquesta temporada, després d’haver recuperat –atenció– 42 punts a Maverick Viñales en tres curses: 61 a 19 per al de Cervera en el triangle Catalunya-Holanda-Alemanya. El Mundial de MotoGP està que bufa, amb els quatre primers pilots separats per 10 punts. Però per a inquietud dels tres perseguido­rs, el campió ha tornat amb força.

La remuntada de Márquez ha estat colossal. Quan el 8 de juny apareixia pel pàdoc de Montmeló, Márquez ho feia amb molta prudència, quart del campionat, allunyat a 37 punts d’un Viñales que havia començat la fuga. “Mentre hi hagi opcions ho intentaré; d’una cursa a l’altra poden canviar moltes coses, el campionat és molt llarg”, pronostica­va el 93. Va ser segon a casa, va salvar la pluja d’Assen amb un tercer lloc i ahir va vèncer a la seva pista talismà com es podia esperar dissabte quan va aconseguir la pole, amb la seva fórmula preferida: posició preferent de sortida, ritme elevat, escapada dissuasiva i victòria. I així ja són vuit vegades a Alemanya, on és imbatible des del 2010.

En total, en aquestes tres últimes cites, ha sumat 61 dels 75 punts possibles; mentre que Viñales, el seu gran rival pel títol, s’ha anat desinflant, només 19 punts en el trio, afectat per un repertori variat de problemes tècnics, ja fos amb les gomes Michelin (a Cata- lunya), amb l’aigua (caiguda a Assen) o amb l’electrònic­a i l’acceleraci­ó (en mullat a Sachsenrin­g).

Tot i així, Viñales podia anarse’n satisfet d’Alemanya, pel fet d’haver minimitzat el cop de Márquez, ja que el de Roses, després de patir dissabte en la classifica­tòria passada per aigua, sortia 11è de la graella i va poder escalar fins al 4t lloc. Ho va fer escapolint-se d’ossos com Crutchlow, Lorenzo, Aleix Espargaró, Petrucci, Dovi-

En tres curses, el de Cervera ha enllaçat tres podis i ha recuperat 42 punts (61 a 19) a un erràtic Viñales

zioso –un GP li ha durat el lideratge– i deixar-li clar a Rossi qui mana a Yamaha amb un avançament de geni per marcar jerarquia.

Tanmateix, quan Viñales es va veure a les portes del podi, quart, la tercera plaça li quedava llunyíssim­a, a 4 segons amb només 10 voltes per davant. Impossible arribar fins a un Dani Pedrosa que, com Márquez i Jonas Folger, s’havia construït l’honor del podi amb una sensaciona­l escapada al començamen­t de la prova.

Com els protagonis­tes de la primera fila havien avançat en la vigília, la tàctica va consistir a sortir com un esperitat i allunyar-se ràpidament de Rossi, Dovizioso i Viñales, que sortien endarrerit­s, de la tercera i quarta línies. En 10 voltes, el primer terç de la cursa, Márquez ja havia acumulat 5,7 segons a Rossi, 6 a Dovi i 7,5 a Mack. I en la 20, el segon terç, ja tenia els tres grans rivals del Mundial a 10 segons... A Márquez li estava sortint de primera el guió preparat.

Però el de Cervera no comptava amb l’ombra que li va començar a créixer per darrere, i que per moments el va devorar. El novell Jonas Folger, del Yamaha Tech3, buscava el seu dia de glòria a casa. Amb bon ritme i molta empenta, el nen alemany es va enganxar a Lorenzo a la sortida, i el va passar; es va acoblar darrera de Pedrosa, i el va avançar; i després es va posar a cua de Márquez... i el va arribar a passar en la sisena volta, i fins i tot va viure el seu instant màgic liderant la cursa durant cinc girs. Fins que se’n va anar llarg en el revolt 1 i el 93 va restablir la seva lògica de Sachsenrin­g. “Pensava que podia batre’l, però m’ha faltat goma en les dues últimes voltes”, s’excusava Folger, el primer alemany que trepitja el podi a casa a MotoGP.

Márquez només va haver d’obrir gas i incrementa­r una mica el ritme per distanciar-se unes quantes dècimes de Jonas Folger i assegurar la segona victòria de l’any, la vuitena consecutiv­a a Alemanya. “Estic molt, molt content d’anar-me’n de vacances sent líder del Mundial; fa tres curses, quan estava a 37 punts, no m’ho hauria cregut”, deia el tricampió, que va dedicar la seva 31a victòria a MotoGP a Nicky Hayden i a la seva família.

 ?? ROBERT MICHAEL / AFP ?? Marc Márquez celebra amb eufòria la vuitena victòria consecutiv­a a Sachsenrin­g i la consecució del liderat per primer cop aquest curs
ROBERT MICHAEL / AFP Marc Márquez celebra amb eufòria la vuitena victòria consecutiv­a a Sachsenrin­g i la consecució del liderat per primer cop aquest curs
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain