La Vanguardia (Català)

Donald Trump

El president “incita a la violència”, denuncia la cadena

- Washington. Correspons­al JORDI BARBETA

PRESIDENT DELS ESTATS UNITS

El president Trump (71) torna a arremetre contra la premsa. Aquesta vegada amb una burla cap a la CNN. Ha publicat a Twitter un vídeo on se’l veu colpejant una persona que porta a la cara el logo de la cadena de televisió.

Donald Trump ha tornat a carregar contra la premsa, en concret, i una vegada més, contra la cadena CNN. Ho ha fet mostrant-se a si mateix en un vídeo agredint un home el cap del qual apareix esborrat digitalmen­t i és substituït pel logotip de la cadena de televisió.

Trump va penjar ahir el vídeo al seu compte de Twitter, que té 33 milions de seguidors. En l’enregistra­ment, de 28 segons, s’utilitzen imatges d’un campionat de lluita lliure del 2007, en què Trump es va enfrontar al director executiu de l’empresa World Wrestling Entertainm­ent, Vince McMahon, durant un combat de la Batalla dels Bilionaris. Tots dos, Trump i McMahon, van triar lluitadors perquè els represente­ssin al ring, però en un moment de la baralla Trump es va acostar a McMahon, que era sota el ring, per pegar-li com a part de l’espectacle. En el vídeo manipulat apareix l’etiqueta #FraudNewsC­NN, amb la qual torna a acusar al canal de difondre notícies falses. El president ha estat, a més, en els últims dies, atacant els presentado­rs del programa de la cadena MSNBC Morning Joe.

“És un dia trist quan el president dels Estats Units encoratja la violència contra els periodiste­s”, va respondre la cadena en un comunicat, després de la publicació del vídeo. “En lloc de preparar-se per a la seva primera trobada amb Vladímir Putin, tractar amb Corea del Nord i treballar en el seu projecte de llei d’atenció de la salut, adopta un comportame­nt juvenil molt per sota de la dignitat del seu càrrec”, va afegir el comunicat.

“Condemnem l’amenaça del president d’utilitzar la violència física contra els periodiste­s”, va dir al seu torn Bruce Brown, director del Comitè de Reporters per la Llibertat de Premsa. Ana Navarro, comentaris­ta conservado­ra, va arribar a advertir que, “amb la seva incitació a la violència, aconseguir­à que algú dels mitjans de comunicaci­ó sigui assassinat”.

De la seva banda, l’assessor de seguretat nacional de Trump, Thomas Bossert, va rebutjar que es tractés de cap amenaça, i va reivindica­r “el dret” del president a defensar-se dels atacs dels mitjans.

 ??  ??
 ?? TWITTER ?? Trump lluita en un vídeo del 2007 amb un rival avui amb el logo de CNN
TWITTER Trump lluita en un vídeo del 2007 amb un rival avui amb el logo de CNN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain