La Vanguardia (Català)

El 68% volen que els investigat­s deixin l’escó

- Redacció

La multiplica­ció d’escàndols està fent que els ciutadans es mostrin inflexible­s en la defensa de mesures exemplars per qualsevol sospita de corrupció. Segons el sondeig de GAD3, un 68,3% dels consultats consideren “adequat que un investigat per corrupció deixi l’escó abans que es formalitzi l’acusació”. I si les respostes se segreguen per intenció de vot, l’única nota discordant és la dels electors del PP, ja que només un terç d’aquests electors dona suport a l’abandoname­nt de l’escó per una investigac­ió per corrupció, mentre que gairebé s’hi oposa.

En aquest capítol els més exigents –amb taxes de suport superiors al 70%– són els votants del PSC, ERC, Catalunya en Comú i la CUP, mentre que els del PDECat i Ciutadans es mostren més tebis en l’exigència de la renúncia a l’escó (hi dona suport el 60%) quan un diputat és investigat per presumpta corrupció.

D’altra banda, una eventual condemna a l’antiga Convergènc­ia en el judici pel cas del Palau perjudicar­ia irremissib­lement la credibilit­at d’Artur Mas, ja que gairebé un 75% dels consultats

el 60% consideren que, en aquest supòsit, l’actual president del PDECat hauria d’assumir responsabi­litats polítiques. L’opinió dels respectius grups de votants és concloent, fins al punt que fins i tot un 44% dels electors del PDECat creuen que Mas hauria d’assumir responsabi­litats (davant d’un altre 44% que no ho veurien necessari).

Tot i això, entre els votants de la resta de partits sobiranist­es, Esquerra i la CUP, el 70% dels consultats creuen que l’expresiden­t de la Generalita­t hauria d’assumir les seves responsabi­litats si es produeix una condemna. I aquesta taxa se situa entorn del 90% entre els electors de Catalunya en Comú, el PSC i Cs, i frega el 100% entre els del PP.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain