La Vanguardia (Català)

Rull demana de no abaixar la guàrdia per evitar les cues als controls del Prat

- Redacció i agències BARCELONA

El conseller de Territori i Sostenibil­itat, Josep Rull, va aplaudir ahir que l’operació sortida de juliol transcorre­gués “raonableme­nt bé” a l’aeroport del Prat, però encara així va reclamar “no abaixar la guàrdia” davant el cessament de les cues perquè “l’estiu és llarg”. Ahir, que coincidia amb el primer diumenge de juliol, a l’aeroport era una jornada complicada, amb la previsió de més de mil vols en la primera operació de sortida de vacances.

“No podem abaixar la guàrdia; aquesta és la idea de la Generalita­t. Les coses s’han fet raonableme­nt bé, però l’estiu és llarg i nosaltres continuare­m estant-hi a sobre. Continuare­m oferint la nostra col·laboració al Govern espanyol i continuare­m insistint que les coses funcionin bé, perquè és una qüestió de prestigi”, va assenyalar. Rull va participar en la inauguraci­ó del primer vol comercial que enllaçarà de forma directa l’aeroport barceloní amb Hong Kong, que operarà l’aerolínia Cathay Pacific.

Per la seva part, la directora de l’aeroport, Sonia Corrochano, va destacar que el primer cap de setmana d’operació sortida s’ha saldat amb molta activitat i “normalitat”. En aquest sentit, va dir que se sentia satisfeta per haver aconseguit nivells molt importants tant de volum de vols com de destinacio­ns “prèmium”, que són les interconti­nentals.

La veritat és que el Prat està vivint un cap de setmana de molt de trànsit de passatgers coincidint amb el començamen­t del mes de juliol i les vacances per a moltes persones. Concretame­nt, entre el divendres 30 de juny i el dilluns 3 de juliol passaran per les instal·lacions barcelonin­es 744.165 usuaris, entre passatgers que se’n van i d’altres que arriben.

Malgrat el tragí constant de persones, l’entrada i sortida de passatgers ha estat fluïda, també en els controls de passaports, que va ser on es van originar les cues en setmanes anteriors arran de l’entrada en vigor de la nova normativa de seguretat antiterror­ista, que obliga a verificar de forma escrupolos­a la documentac­ió de tots els viatgers.

Per fer front als problemes inicials el Govern central va posar en marxa un pla de xoc. La implementa­ció d’aquest pla ha culminat aquest mateix cap de setmana amb l’arribada dels últims dels 144 agents extra de la Policia Nacional que s’ha destinat al Prat.

També s’ha incrementa­t la maquinària amb què es revisa la documentac­ió –es van multiplica­r per dos els verificado­rs manuals i se’n van adquirir 30 més d’automàtics, els anomenats ABC– i s’ha reforçat el personal de suport per orientar els usuaris.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain