La Vanguardia (Català)

Barcelona suspèn llicències per protegir el nucli antic d’Horta

- Redacció

Barcelona vol protegir el teixit urbà de la part més antiga i tradiciona­l del districte d’Horta-Guinardó. Per això, la passada comissió de govern va iniciar els tràmits de suspensió de llicències de construcci­ó i gran rehabilita­ció durant un any al nucli antic d’Horta i l’entorn de la plaça Bacardí. Altres àmbits de protecció són els carrers de Campoamor-Salses, Cases dels Periodiste­s al barri de Can Baró i de la Font d’en Fargues.

L’objectiu, segons va assenyalar ahir l’Ajuntament, és el d’estudiar un pla especial urbà de protecció com a reflex d’una determinad­a tipologia d’habitatges i d’un teixit urbà molt caracterís­tic d’aquesta part de la ciutat. Alhora es buscaran estratègie­s per fomentar la rehabilita­ció d’aquest àmbit del districte. La suspensió afecta l’atorgament de permisos de parcel·lació de terrenys, l’edificació d’obra nova, de gran rehabilita­ció, d’increments de volum o sostre, de demolició de construcci­ons en aquest àmbit, per un període màxim d’un any. L’Ajuntament considera que des dels anys cinquanta la pressió edificatòr­ia ha suposat canvis de les trames urbanes i de les tipologies d’edificis amb la conseqüent desaparici­ó de part del teixit tradiciona­l.

Aquest pla de protecció se suma als que ja ha fet en aquest mandat el govern municipal, com el del conjunt de 26 cases fàbrica i fàbriques del Raval, a Ciutat Vella, la trama històrica del nucli antic de Vallcarca i el patrimoni històric del nucli de l’antic barri de Sant Andreu, entre d’altres. Aquestes actuacions, segons va assenyalar el Consistori, s’emmarquen en la voluntat de protegir i preservar la qualitat arquitectò­nica i patrimonia­l de la ciutat.

En paral·lel, ahir també es va anunciar l’inici d’obres per convertir en zona de vianants un tram del carrer Bolivia, al barri de Poblenou. Es tracta del tram comprès entre els carrers de la Selva de Mar i Fluvià. La conversió en zona de vianants afecta un espai de 265 metres de longitud i 20 d’ample que generaran una superfície aproximada de 5.500 metres quadrats de nou espai públic. Està previst que les obres tinguin una durada aproximada de quinze mesos i s’hi invertiran 3,4 milions d’euros.

L’eix s’urbanitzar­à com a plataforma única i s’aprofitarà la intervenci­ó per renovar en profundita­t les xarxes de serveis, les instal·lacions de recollides de residus, el mobiliari i el verd urbà. També està previst conservar una part de la nau de la fàbrica Tallada i Lora, així com la seva xemeneia, que passarà a formar part del conjunt de patrimoni fabril del Poblenou.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain