La Vanguardia (Català)

Una ocasió sucosa

Els guanyadors de ‘MasterChef’ aprofiten el seu pas pel ‘talent show’ de La 1 per dedicar-se a negocis gastronòmi­cs

- Barcelona

Per al 85% dels concursant­s de MasterChef, la cuina s’ha convertit en el centre de la seva vida, segons va manifestar Macarena Rey, consellera delegada de Shine Iberia, la productora del programa, durant la presentaci­ó de la cinquena temporada. Ara, una nova fornada d’apassionat­s dels fogons miraran d’aprofitar l’oportunita­t que els brinda el mitjà televisiu per dedicar-se al negoci culinari amb l’esperança que els canviï la vida, com deia l’eslògan de l’últim lliurament del programa.

Jorge Brazalez, l’exfutbolis­ta granadí de 28 anys que es va proclamar guanyador dimecres passat de la cinquena edició del concurs de La 1, ja ha avançat que somia obrir un restaurant on pugui servir “plats amb identitat i una història, que recordi alguna cosa a les persones”. Primer haurà d’anar al prestigiós Basque Culinary Center, a Sant Sebastià, per rebre un curs de formació com a part del premi per haver estat guanyador del talent show , de la mateixa manera que al seu dia van fer en Juanma, la Vicky, en Carlos i la Virginia, els anteriors quatre guanyadors, els quals també han vist com els canviava la vida després de participar en el programa televisiu.

Juan Manuel Sánchez va ser el vencedor de la primera edició el 2013. El d’Almeria va obtenir el Grand Diplome de Le Cordon Bleu Madrid i va ser cap de cuina al restaurant Real La Joya (Agua Amarga, Almeria). També va organitzar actes al Resort Casa de Campo de la República Dominicana, així com sopars privats i diferents activitats, casaments inclosos. Té un web en el qual publica les seves receptes.

Vicky Pulgarín va guanyar el segon any. També es va formar a Le Cordon Bleu Madrid abans d’anar a fer pràctiques al restaurant Abac de Barcelona, el restaurant bar Marítimo de Palma, la pastisseri­a Pomar de Palma i al restaurant Kabuki Wellington. El 2015 va muntar el seu propi càtering amb el qual aten actes i casaments a Palma. El seu objectiu és muntar un restaurant abans d’arribar als 40 anys.

La tercera edició va tenir com a guanyador Carlos Maldonado, que té la seva pròpia food truck amb la qual viatja per tot Espanya. Després d’acabar MasterChef, es va embarcar amb el seu pare en una nova aventura televisiva (Cocineros al volante), on va quedar finalista. Presenta el programa Fuera de carta d’Hipercor, un programa de videorecep­tes que s’emet en xarxes socials i al web del programa. Està treballant amb l’R+D d’Europastry i en la campanya #burguerexp­erience i amb la cadena de restaurant­s Foster Hollywood. A més a més, està muntant el seu propi restaurant a la seva ciutat, Talavera de la Reina, que es dirà Raíces i que espera obrir a finals d’estiu. Té la seva pròpia marca de cervesa i continua fent show cooking. La cinquena temporada de MasterChef ha estat testimoni del seu casament, ja que una semifinal del concurs es va celebrar al Cigarral de las Mercedes de Toledo, el lloc triat per en Carlos per casar-se amb Ruth Jiménez, amb qui té un fill. Els concursant­s van cuinar per aconseguir un lloc a la final d’aquest any.

El 2016 la triomfador­a va ser Virginia Naranjo, que encara no ha tingut gaire temps d’organitzar-se perquè fa només unes quantes setmanes va acabar un màster en cuina, tècnica i producte al Basque Culinary Center. La de Jerez ha muntat amb la seva germana bessona, la Raquel, el càtering Gemelas al Jerez.

La cuina s’ha convertit en el centre de la vida del 85% dels concursant­s, segons la productora

 ??  ?? Juan Manuel 2013
Vicky 2014
Carlos 2015
Virginia 2016 Va ser cap de cuina al restaurant d’Almeria Real La Joya i va atendre actes en un resort de la República Dominicana La mallorquin­a va muntar fa dos anys el seu propi servei de càtering, amb el...
Juan Manuel 2013 Vicky 2014 Carlos 2015 Virginia 2016 Va ser cap de cuina al restaurant d’Almeria Real La Joya i va atendre actes en un resort de la República Dominicana La mallorquin­a va muntar fa dos anys el seu propi servei de càtering, amb el...
 ?? TVE ?? Jorge Brazalez, guanyador de MasterChef 5
TVE Jorge Brazalez, guanyador de MasterChef 5

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain