La Vanguardia (Català)

L’humor de ‘La pelu’ en el lloc d’‘Hora punta’ durant l’estiu

La comèdia gravada a Sant Cugat s’emetrà de dilluns a dijous

- Redacció

Una perruqueri­a mixta és l’escenari de La pelu, la nova comèdia de situació que La 1 estrena aquesta nit a les 22.10 hores en substituci­ó del programa Hora punta de Javier Cárdenas. Chiqui Fernández, Juanjo Cucalón i Anna Gras són els principals protagonis­tes d’aquesta ficció dirigida a tots els públics que ha estat gravada al centre de producció de RTVE a Sant Cugat del Vallès (Barcelona). La comèdia reflectirà el dia a dia d’una perruqueri­a on conviuen els treballado­rs, els clients i els veïns del barri.

La sèrie, que s’emetrà de dilluns a dijous després del Telediario, arrenca quan el Pepe (Cucalón) acaba de prejubilar-se al banc en què treballava, amb el desig d’invertir els diners rebuts en un apartament a la costa i en una embarcació. Un somni que se’n va en orris quan la seva dona, la Nati (Fernández), decideix comprar un local i muntar la seva pròpia perruqueri­a.

En la presentaci­ó als mitjans, el director de TVE, Eladio Jareño, va destacar que La pelu oferirà “una diversió molt refrescant i molt pròpia de l’estiu, per passar una bona estona amb el somriure a la boca”. A més va posar en relleu la feina tècnica dels profession­als de RTVE: “Hem treballat en aquesta sèrie amb moltes ganes i cuidant molt els detalls. L’humor és un gènere molt difícil i era un repte important”.

Preestrena­da el mes de maig passat al Festival de Cinema i Televisió de Lleó, la sèrie disposa d’“un decorat únic, grans actors i un formidable guió”, segons assenyala en un comunicat de l’ens el director de cinema i ficció de TVE, Fernando López Puig.

Chiqui Fernández, protagonis­ta de la sèrie, va valorar el bon ambient viscut als platós de Sant Cugat durant el rodatge: “Hem rigut molt i quan això passa és perquè els companys i els guions estan molt bé”. El seu personatge, que és qui munta la perruqueri­a, “és la que té tot el control perquè aquest negoci és el gran somni de la seva vida. Sembla que té molt caràcter i de vegades se li’n va l’olla, però en el fons és un tros de pa”.

Juanjo Cucalón interpreta­rà el Pepe, el seu marit, “un tipus espanyol mitjà, molt entranyabl­e, tot i que molt garrepa. Sempre pensant en els diners, encara que ho fa pensant en el bé de tothom”. L’actor s’ha referit a la nova ficció com “una sèrie molt blanca on tothom s’hi pot veure reflectit. Per distreure’s i descarrega­r al final del dia”.

El trio protagonis­ta el completa la Marga, amiga de la Nati, “Una gandula, amb gran talent per escaquejar-se i desaparèix­er quan cal resoldre algun merder”, segons va definir el seu personatge l’actriu Anna Gras. La Nati i la Marga sempre havien treballat en una perruqueri­a com a assalariad­es. Però ara han passat de ser dues companyes al mateix nivell a ser una la cap de l’altra, amb la qual cosa la seva relació es veurà afectada.

Altres personatge­s regulars de la comèdia són la Paloma (Bárbara Mestanza), l’aprenenta de la perruqueri­a; l’Andrés (Adam Jeziersky), el fill de la Nati i el Pepe que està contínuame­nt en un any sabàtic; i el Roco (Fernando Gil), el perruquer més expert en últimes tendències. Ha estudiat a Milà, Roma, Nova York i París. També intervindr­an a la sèrie els actors Bruno Oro, que torna a televisió després de Polònia, Betsy Turnez, Carles Chamarro, David Fernández, María Alfonsa Rosso, Guillermo Ortega, Elena de Frutos i Channel Terrero.

 ?? RTVE ?? Chiqui Fernández iJuanjo Cucalón, protagonis­tes de la nova comèdia
RTVE Chiqui Fernández iJuanjo Cucalón, protagonis­tes de la nova comèdia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain