La Vanguardia (Català)

El Canet Rock creix i es consolida pensant ja en l’edició especial del 2018

- RAMON FRANCÀS Barcelona

La quarta edició del Canet Rock del segle XXI ha crescut i s’ha consolidat plenament com a aparador de l’escena musical catalana. Al festival del Pla d’en Sala d’Arenys de Mar s’han arribat a assolir els 22.000 assistents durant 12 hores ininterrom­pudes de música. Dos dies abans del festival ja s’havien esgotat totes les entrades. Els amenaçador­s núvols de tempesta de dissabte no van aconseguir espatllar una edició en què un públic eminentmen­t jove ha pogut tornar a veure sortir el sol. El final de festa va arribat a les sis del matí d’ahir diumenge amb Txarango (ja ha tancat tres de les quatre edicions). L’organitzac­ió ja pensa en l’edició de l’any que ve, la que superarà les encara ara recordades quatre convocatòr­ies del segle XX, celebrades del 1975 al 1978. Pel 2018 volen fer una edició “molt especial”.

La directora del festival, Gemma Recoder, ha assegurat a l’agència Efe que el Canet Rock ha tingut un “èxit espectacul­ar”. Es valora molt positivame­nt una de les novetats d’aquest any, el canetum. Es tracta de la moneda de canvi del Canet Rock. Segons Recoder, “és comodíssim­a perquè permet comprar de tot amb la mateixa moneda”. La directora del festival també ha assegurat que el Canet Rock es fa “gairebé per amor a l’art” i que, malgrat l’IVA del 21% i la crisi, el festival ha mantingut el preu de l’entrada i els descomptes per a joves.

Enguany han pujat a l’escenari del Maresme fins a la matinada d’ahir els grups Raska, Gossos, Jarabe de Palo, La Iaia (també ha actuat aquest cap de setmana al Vida Festival de Vilanova i la Geltrú amb el primer concert de la gira del seu nou disc), Sopa de Cabra o Els Amics de les Arts.

 ?? JORDI PUJOLAR / ACN ?? El públic del Canet Rock la nit de dissabte a diumenge
JORDI PUJOLAR / ACN El públic del Canet Rock la nit de dissabte a diumenge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain