La Vanguardia (Català)

Ferran Adrià teatral

‘El Tigre de Yuzu’ recrea la trobada del cuiner amb el xef japonès Hiroyoshi Ishida

- Redacció

A més d’un dels millors cuiners del món, Ferran Adrià va ser reconegut com a artista el 2007, ja que va ser escollit com un dels participan­ts de la Documenta 12, el gran certamen d’art contempora­ni que se celebra a la ciutat alemanya de Kassel. I ara, per obra i art del festival Grec, es converteix en protagonis­ta d’una obra teatral juntament amb el també xef Hiroyoshi Ishida, propietari del restaurant de Tokyo Mibu, que amb la seva dona Tomiko continua practicant la cuina tradiciona­l japonesa kaiseki.

El Tigre de Yuzu. La història de Ferran Adrià i el Mibu explica la història de la trobada entre Adrià i Ishida, durant el viatge que el primer va fer al país nipó i que va marcar un canvi profund en els dos prestigios­os cuiners.

L’obra, escrita per Isaac Lázaro i Roger Zanuy, i dirigida per Roger Julià, està interpreta­da per vuit actors i actrius: Xavier Frau, Andy Fukutome, Akemi Goto, Isaac Lázaro, Bàrbara Roig, Júlia Santacana, William Yazaki i Roger Zanuy. Pep Sala és l’autor de la música d’un espectacle “per als sentits”, que recrea escenogràf­icament els escenaris on va tenir lloc la història i incorpora el videoart i els efectes visuals per crear una atmosfera que posa a dialogar la tradició i la modernitat.

Després de l’actuació d’aquesta nit, a la sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors, se celebrarà una xerrada moderada per Miquel Valls en què participar­an alguns membres de la companyia teatral Kaiseki Teatre.

 ??  ?? SALA OVIDI MONTLLOR
DEL 3 AL 5/VII. 21,30 H
SALA OVIDI MONTLLOR DEL 3 AL 5/VII. 21,30 H

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain