La Vanguardia (Català)

Valverde es queda a Düsseldorf uns dies

- Lieja

Alejandro Valverde haurà de continuar uns quants dies més a Düsseldorf, on dissabte el seu Tour va saltar pels aires i ell va acabar a la sala d’operacions de l’Hospital Universita­ri de la població alemanya.

El mateix ciclista del Movistar comunicava ahir que tot havia anat bé amb un missatge a les xarxes socials, acompanyat d’una fotografia des del llit de l’hospital mentre feia el signe de victòria amb la mà esquerra: “Aquesta nit m’han operat de la fractura de ròtula. Tot ha anat bé. Gràcies a tothom per ser-hi”.

La intervenci­ó, que finalment es va decidir fer al mateix Düsseldorf, va centrar-se en la fractura de ròtula, però els metges alemanys també van intervenir les ferides que el corredor tenia a la cama esquerra i a la zona anal. Valverde, de 37 anys, té també trencat l’astràgal (os de la part inferior del turmell) del peu esquerre, però en aquest cas no ha estat necessària cap intervenci­ó quirúrgica.

L’operació va fer-se a mitjanit i va durar unes tres hores. Valverde va retornar a l’habitació de l’hospital cap a les cinc del matí de diumenge. Ara haurà de quedar-se un parell o tres de dies a Düsseldorf, abans del seu trasllat a Espanya. Després caldran uns quants mesos de recuperaci­ó, per la qual cosa que és impossible que disputi la Vuelta a Espanya i fins i tot sembla difícil que pugui reaparèixe­r aquesta temporada.

Valverde també va enviar un vídeo als seus companys, en què els deia: “Us envio una salutació a

tots i lamento haver-vos deixat sols tan aviat, però estic convençut que fareu un gran Tour. Ànims a tots”.

Per la seva banda, Ion Izagirre, l’altre abandoname­nt de la primera etapa, té una fractura lumbar desplaçada per la qual també ha de passar pel quiròfan. El cop que va rebre va ser d’una enorme duresa.

De la relació de corredors que van tenir serioses caigudes a la contrarell­otge de dissabte a Düsseldorf cal afegir que ahir, durant la disputa de la segona etapa, va haver de retirar-se un altre damnificat, l’australià Luke Durbridge, de l’Orica, amb problemes al turmell esquerre.

 ?? VIDEOTAPE ??
VIDEOTAPE
 ?? ALEJANDRO VALVERDE / AFP ??
ALEJANDRO VALVERDE / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain