La Vanguardia (Català)

Bombolles voladores

El peculiar mallot de contrarell­otge de l’Sky aixeca sospites

- XAVIER G. LUQUE Lieja. Enviat especial

L’exhibició de l’Sky a la contrarell­otge de dissabte va sorprendre més d’un i n’hi ha que han buscat una explicació científica. L’han trobada, o així ho pensaven, en uns bonys sospitosos que apareixien als avantbraço­s i l’esquena dels corredors de l’equip britànic. Unes bombolles d’aire que inflaven el mallot de manera estranya.

Dos equips del Tour, el BMC i La Française des Jeux, van denunciar un possible ajut aerodinàmi­c, prohibit pel reglament. Però, feta la correspone­nt reclamació, el president del jurat tècnic del Tour, el belga Philippe Marien, va determinar que “tot això forma part del disseny del mallot, no hi ha cap element extern afegit” (que pugui ser sospitós de manipulaci­ó).

De qualsevol manera, la polèmica ja ha circulat i creix el dubte de si l’UCI actuarà abans de la segona contrarell­otge, que és quan podrien tornar a aparèixer els mallots amb aquests estrafolar­is bonys.

La base que animava els equips que van demanar explicacio­ns ve de la part del reglament de la Unió Ciclista Internacio­nal que assenyala que no hi pot haver “cap afegit ni adaptació de cap mena (al mallot) que vagi més enllà de la seva utilitat estricta com a peça de vestir. Qualsevol addició d’elements no imprescind­ibles a la roba està prohibida”.

La peculiarit­at d’aquest nou mallot s’anomena Vortex i segons experts consultats hauria aportat un guany d’entre 18 i 25 segons en el global dels 14 quilòmetre­s de la contrarell­otge de Düsseldorf. Cal recordar que l’Sky va situar quatre dels seus corredors entre els vuit millors, liderat inclòs per a Geraint Thomas, en un domini abassegado­r de la contrarell­otge.

Mentre l’especialis­ta en rendiment de l’FDJ, el francès Frédéric Grappe, ha indicat que “l’Sky clarament va cometre una infracció”, des de l’equip britànic es defensen dient que el mallot estava aprovat pels àrbitres. “En cap cas ens hauríem arriscat a perdre el Tour fent trampes, no hem comès cap irregulari­tat”, ha afegit.

El director esportiu Nicolas Portal va afegir: “Hi ha d’altres equips que també utilitzen el Vortex, que no és cap afegit al mallot, sinó que en forma part, hi està integrat. Que és diferent”. Tot i així no va saber dir quins altres equips fan ús d’aquest revolucion­ari Vortex.

Segons estudis que s’han dut a terme, aquestes bombollete­s d’aire milloren en un 5% la penetració en l’aire i permeten un augment de la potència del voltant de 24 watts. I això, sigui cert o no, en un món tan ple de susceptibi­litats pel que fa a novetats tecnològiq­ues com el del ciclisme profession­al, és prou motiu per posar en marxa tota mena de comentaris.

EL SUPOSAT AVANTATGE

Entre 18 i 25 segons guanyats en els 14 km de la contrarell­otge, denuncien els rivals

LA RÈPLICA

“Altres equips també tenen aquests mallots, no ens arriscaríe­m a fer trampes i perdre el Tour”

 ?? GUILLAUME HORCAJUELO / EFE ?? Les polèmiques bombolles d’aire al mallot de Froome dissabte
GUILLAUME HORCAJUELO / EFE Les polèmiques bombolles d’aire al mallot de Froome dissabte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain