La Vanguardia (Català)

Belmonte es classifica per a la final de 1.500 metres

Belmonte opta avui a la primera medalla i Vall també és finalista

- ALFRED BELLOSTAS Barcelona

Pocs dies abans de complir els 16 anys, quan encara era una adolescent, Sarah Sjöström va guanyar la primera medalla d’or en els 100 metres papallona en un Mundial. Va ser a Roma al llunyà 2009. I la sueca continua impertorba­ble. Ja han passat tres campionats mundialist­es més (Barcelona, Kazan i ara Budapest), però ningú no ha estat capaç de fer baixar de dalt de tot del podi la nedadora d’Estocolm en la seva prova fetitxe, en què també va ser campiona l’any passat als Jocs de Rio de Janeiro. En els darrers deu metres se li va escapar el rècord del món que ella mateixa posseeix (55s48) i finalment es va quedar a cinc centèsimes, amb la sensació, això sí, que pot millorarlo en qualsevol moment. Amb 23 anys, el seu domini continua ferm.

La primera posició d’ahir es va sumar al rècord mundial que havia aconseguit dilluns en el relleu 4x100 amb un temps formidable (51s71), “el premi a tota la feina que he fet durant els darrers anys, incidint sobre la tècnica de l’estil lliure”, va manifestar. Sjöström va reconèixer que la seva tàctica era competir al màxim des del primer dia per aconseguir els millors èxits “quan físicament encara estàs al màxim”, i és evident que l’està duent a terme.

Adam Peaty sempre ha explicat que de petit no li agradava l’aigua. Però han passat molts anys des d’aleshores, esclar. A Rio va guanyar el primer or olímpic britànic des de Seül’88 i ahir se’n va penjar un altre en la mateixa prova, els 100 braça, en la qual s’ha obstinat a baixar dels 56 segons. Li falta l’últim esglaó. A Kazan va vèncer amb 58s52 i aquesta vegada ho ha fet amb 57s47, un crono superior al 57s13 del seu debut en uns Jocs. I tampoc no va fallar l’hongaresa Katinka Hosszú amb el seu tercer or consecutiu en els 200 estils.

Per Mireia Belmonte la segona jornada de la natació no va tenir res a veure amb la primera. La badalonina es va classifica­r amb el segon millor temps en els 1.500. L’or és inaccessib­le per a ella perquè va ser gairebé 18 segons més lenta que la gran favorita,

ADAM PEATY I KATINKA HOSSZÚ El britànic i l’hongaresa van complir els pronòstics en els 100 braça i 200 estils, respectiva­ment

Katie Ledecky, però el seu segon millor temps li obre les portes de les altres medalles després d’un mal inici a Budapest amb l’eliminació en els 400 lliure i els 200 estils. “He estat millor que ahir –per dilluns– i ara només penso en la final. Estic contenta”, va dir Belmonte. També Jessica Vall estarà entre les vuit millors en els 100 braça. La nedadora del Sant Andreu es va quedar a 18 centèsimes del rècord espanyol que té ella mateixa en una distància en què domina la russa Efimova.

 ??  ??
 ?? PATRICK B. KRAEMER / EFE ?? La nedadora sueca celebra la seva excel·lent victòria en els 100 metres papallona
PATRICK B. KRAEMER / EFE La nedadora sueca celebra la seva excel·lent victòria en els 100 metres papallona
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain