La Vanguardia (Català)

El final del ‘villarato’

- CARLOS NOVO Madrid

Les hores d’Ángel Villar –empresonat des de fa uns dies a Soto del Real– al capdavant de la Federació Espanyola de Futbol semblen comptades, atès que els procedimen­ts administra­tius per a la seva destitució s’han posat irreversib­lement en marxa.

Les hores d’Ángel Villar al capdavant de la Federació Espanyola de Futbol semblen comptades. Mentre l’encara president continua des de dijous a la madrilenya presó de Soto del Real, ahir es van posar en marxa els procedimen­ts administra­tius per a la seva destitució. El Tribunal Administra­tiu de l’Esport (TAD), reunit a petició del Consell Superior d’Esports (CSD), va acordar per unanimitat ahir al matí obrir expedient disciplina­ri a Villar, tràmit previ i necessari perquè aquesta tarda la comissió directiva del CSD l’inhabiliti de manera cautelar.

Ho va explicar després de la reunió Enrique Arnaldo, president del TAD: “No poden acordar la suspensió sense que hi hagi un expedient previ. El TAD ha valorat la interlocut­òria del jutge i, a més de l’àmbit penal, en el disciplina­ri hi ha prou mèrits per entendre que hi pot haver una infracció per part d’aquestes persones”.

Villar està acusat pel jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz d’administra­ció deslleial, apropiació indeguda i/o estafa, falsedat documental i corrupció entre particular­s dins de l’anomenada operació Soule, per la qual també estan empresonat­s el seu fill, Gorka Villar, i el vicepresid­ent primer i responsabl­e de la territoria­l de Tenerife, Juan Padrón.

D’altra banda, la comissió delegada de la Lliga de Futbol Profession­al (LaLiga), tal com va anunciar divendres el president d’aquest organisme, Javier Tebas, va acordar també ahir “personar-se com a acusació particular en la causa que se segueix al jutjat central d’instrucció número 1 de l’Audiència Nacional contra Villar. LaLiga demanarà en l’esmentada causa la intervenci­ó judicial de la Federació, és a dir, la designació d’una o més persones per fer-se càrrec de l’administra­ció de la Federació fins que s’hagi format un nou organigram­a

LA IMPUTACIÓ María José Claramunt, la directora de la selecció espanyola, declararà divendres com a investigad­a

que substituei­xi l’anterior.

Avui està convocada la junta directiva de la Federació, a la qual han estat citats els anteriors directius amb dret a vot a l’assemblea, convocada pel mateix Villar. El que pugui fer aquesta junta, de la qual no s’han fet públics els noms, és tota una incògnita, tot i que és evident que tots els membres són o han estat molt propers a Villar, el president de la Federació els últims 29 anys. Per a demà la Federació té convocada l’assemblea que s’hauria d’haver celebrat el dia 20, ajornada per la detenció d’Ángel Villar. D’altra banda, María José Claramunt, directora de la selecció espanyola, declararà divendres com a investigad­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain