La Vanguardia (Català)

Un home armat amb una motoserra causa l’alarma a Suïssa

- BARCELONA Redacció i agències

Les autoritats suïsses es van afanyar a desmentir que es tractés d’un atemptat terrorista tan ràpidament com les evidències van posar de manifest que l’autor d’un atac amb motoserra a l’interior d’un edifici de la ciutat suïssa de Schaffhaus­en era un subjecte conegut per la policia els antecedent­s policials del qual tenien a veure amb la possessió d’armes. Les cinc víctimes de l’atac van resultar ferides de diferent considerac­ió; dues d’elles continuave­n ahir a la nit en estat greu com a conseqüènc­ia de l’efecte de la motoserra.

El sospitós, que al tancament d’aquesta edició es trobava encara fugit lluny de l’abast de l’enorme dispositiu policial desplegat per capturar-lo, és una espècie d’ermità “marginal”, van dir ahir les autoritats suïsses, que passa bona part del seu temps endinsat als boscos de la zona. Segons va explicar en roda de premsa Peter Sticher, fiscal encarregat de la investigac­ió d’aquest sanguinari atac, l’agressor és una persona coneguda per les forces de seguretat, de 51 anys d’edat, “perillós”, i que segurament no disposarà només de la motoserra amb què va agredir les víctimes sinó que és més que probable que tingui més armes al seu abast, la qual cosa confirma la seva perillosit­at.

Pel que sembla l’atac es va desencaden­ar dins d’un edifici d’oficines. L’objectiu aparent de l’atacant eren empleats del servei mèdic privat CSS, cosa que va aconseguir en el cas de dos treballado­rs d’aquestes dependènci­es. Les altres tres víctimes es van produir després de l’atac inicial sense que, per la informació disponible fins al tancament d’aquesta edició, hagi quedat confirmat que fossin agredides dins de l’edifici o durant la fugida de l’ermità de la motoserra. Sí que se sap, tot i això, que el sospitós es va servir d’un vehicle estacionat a la zona per allunyar-se del lloc del brutal assalt. Les forces policials van trobar el turisme temps després que fos abandonat.

L’atacant estava sent ahir a la nit buscat intensamen­t tant per la policia cantonal (estatal) de Schaffhaus­en, com les dels cantons veïns de Zuric i Thurgovie. A més, els agents suïssos compten amb l’ajuda de la policia alemanya, ja que Schaffhaus­en es troba a la frontera suís germànica, a la punta nord del país helvètic.

El setge policial que durant diverses hores es va desplegar al centre històric d’aquesta ciutat medieval de gairebé 35.000 habitants, on van ocórrer els fets, va ser aixecat ja ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain