La Vanguardia (Català)

La Guàrdia Civil indaga l’obra pública en l’època de Mas

- BARCELONA Redacció

La Guàrdia Civil està investigan­t les adjudicaci­ons d’obra pública dutes a terme per Infraestru­ctures de Catalunya (l’antiga GISA) durant els anys en què Artur Mas va ser president de la Generalita­t.

En total es tractaria d’uns 500 milions d’euros en contractes firmats entre el 2011 i el 2015, segons va avançar ahir El Español, i en els quals haurien mediat l’exconselle­r de Justícia Germà Gordó i l’antic tresorer de CDC Andreu Viloca. Tots dos estan sent investigat­s per les presumptes comissions a canvi de concession­s: el primer pel Tribunal Superior de Justícia (és aforat), i el segon, pel jutjat del Vendrell. També tindria un paper rellevant en els fets Josep Antoni Rosell, exdirector general de la companyia.

Sempre segons El Español, l’exconselle­r Gordó hauria intercedit perquè 14 empreses resultessi­n beneficiad­es en els concursos d’Infraestru­ctures, que és l’empresa pública encarregad­a de licitar. Sobre això, aquest mitjà aporta una acta de l’empresa segons la qual s’haurien alterat les valoracion­s finals en els concursos en un determinat sentit.

En els diversos escorcolls que s’han dut a terme en el marc de l’anomenada causa del 3%, la Fiscalia Anticorrup­ció va confiscar molta documentac­ió sobre possibles irregulari­tats en les adjudicaci­ons, com ara expedients, anotacions en agendes i correus electrònic­s. A més a més, extreballa­dors d’Infraestru­ctures també van fer arribar

Els contractes irregulars podrien suposar uns 500 milions d’euros en licitacion­s

dades al ministeri públic, que ho va entregar tot a la Guàrdia Civil perquè verifiqués la fiabilitat i realitat del que s’hi expressava.

Ara per ara, aquestes investigac­ions encara no han estat judicialit­zades. El sistema que expliquen els investigad­ors en els atestats és la concessió d’un contracte a canvi de donacions a les fundacions de CDC.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain