La Vanguardia (Català)

Les cues de l’aeroport

-

AHIR van reaparèixe­r les cues a l’aeroport del Prat per a desesperac­ió de molts viatgers. Aquesta vegada, malgrat això, els retards no es van donar en els controls de passaport per als passatgers amb destinacio­ns fora de la zona Schengen –un problema solucionat, tret de dies molt concrets i excepciona­ls–, sinó que van afectar tots els viatgers ja que el problema va estar en el primer control de seguretat, comú a tots els passatgers de la Terminal 1 (no consten incidèncie­s a la Terminal 2). El tràmit va ser molt lent a causa del conflicte laboral –desconegut fins ahir– al si d’Eulen, l’empresa de seguretat concession­ària del servei de control del passatgers amb targeta d’embarcamen­t al Prat.

L’aeroport de Barcelona registra des de fa molts mesos un creixement en operacions de vol i passatgers molt important i s’acosta a gran velocitat als 55 milions d’usuaris anuals per al qual va ser dissenyat, ja que aquest any se superarà la xifra dels 45 milions de viatgers. Aquest increment hauria d’anar acompanyat d’una ampliació dels serveis bàsics per al seu funcioname­nt amb prou previsió perquè no es repeteixin els problemes de cues que els usuaris van patir fa unes setmanes en els controls de passaports i ahir en els filtres de seguretat d’accés a les zones d’embarcamen­t.

Aquesta imprescind­ible previsió és senzilla ja que les companyies aèries disposen amb molta antelació dels vols que realitzara­n i del nombre de passatgers que transporta­ran, per la qual cosa és incomprens­ible que no atengui en condicions aquesta demanda de passatgers programada de l’aeroport. La situació que van viure centenars de passatgers ahir té una pèssima expectativ­a si les autoritats no ho remeien perquè els encarregat­s de contribuir a la seguretat dels aeroports, que es queixen del deterioram­ent de les seves condicions laborals, han convocat aturades d’una hora de durada tres dies a la setmana a partir del 4 d’agost. Per això, amb aquestes dades en mà, tot suggereix que ahir va ser un aperitiu no anunciat del que pot passar si la concession­ària no arriba a un acord amb els seus empleats.

La problemàti­ca reaparegud­a a l’aeroport se suma a altres conflictes laborals que afecten la mobilitat dels ciutadans a Barcelona. Ahir es va complir la dotzena jornada de vaga al metro, dijous s’han convocat 24 hores d’aturada al taxi, mentre que els empleats del Bicing mantenen també les aturades. A tot això, l’alternativ­a del vehicle privat tampoc té aquests dies una sortida a causa de les grans retencions que provoquen les obres a la ronda de Dalt. En definitiva, un estiu complicat amb l’usuari com a principal perjudicat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain