La Vanguardia (Català)

Lady Di, recordada pels seus fills en un documental

ITV va estrenar ‘Diana, la nostra mare: la seva vida i llegat’

-

“Era totalment com una nena”; “pots ser tan entremalia­t com vulguis, simplement no deixis que ningú t’agafi’, em deia”; “li agradava fer broma i realment gaudia amb les rialles i la diversió”; “hauria estat una àvia adorable”...

Aquestes són algunes de les frases que els prínceps Guillem i Enric dediquen a la seva mare, Diana de Gal·les, al documental que la ITV va estrenar ahir a la nit a la Gran Bretanya amb motiu del 20è aniversari de la tràgica mort de la princesa als 36 anys: Diana, la nostra mare: la seva vida i llegat.

Per primera vegada els fills de lady Di, que tenien 15 i 12 anys quan ella va morir en un accident de trànsit a París el 31 d’agost del 1997, repassen junts davant d’una càmera els records que tenen d’ella. “No havíem parlat mai en profundita­t sobre ella d’aquesta manera abans i no tenim pensat de tornar-ho a fer en el futur”, va dir Guillem quan la producció va ser presentada al palau de Kensington. A l’inici del programa, els prínceps repassen els seus records mentre miren un àlbum amb fotos inèdites d’ells de petits, sols o amb la seva mare. Des de Kensington es van compartir ahir a internet algunes d’aquestes imatges.

Els prínceps reconeixen al documental que la mort de la seva mare “va ser molt dura per a nosaltres i ho continuarà sent”. “Encara hi ha molt de dolor que necessita ser tret... No hi ha ni un sol dia en què en Guillem i jo no voldríem que ella fos a prop i ens preguntem quin tipus de mare seria ara, quin tipus de rol públic exerciria i quina diferència estaria marcant avui”, sentencia Enric.

De la seva banda, el príncep Guillem, duc de Cambridge, revela que mira de mantenir viu el record de la seva mare per als seus fills i per això els parla “constantme­nt sobre l’àvia Diana”.

“Va ser molt dur per a nosaltres i ho continuarà sent”, diuen els prínceps Guillem i Enric

 ?? HANDOUT / GETTY ?? Lady Di, amb els seus fills Enric (esquerra) i Guillem (dreta), en fotos inèdites compartide­s per ells
HANDOUT / GETTY Lady Di, amb els seus fills Enric (esquerra) i Guillem (dreta), en fotos inèdites compartide­s per ells
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain