La Vanguardia (Català)

El ministeri publica els seus ajuts al cinema d’aquest any, el català inclòs

- F. GARCÍA Madrid

Les pel·lícules catalanes La bona espera, de Carlos Marqués-Marcet, i Staff only, de Neus Ballús, són respectiva­ment la primera i la tercera més puntuades amb vista a l’obtenció d’ajuts de l’Estat segons el nou sistema de quantifica­ció prèvia als projectes; un mecanisme que condiciona el finançamen­t a la solvència dels autors i productors de les cintes, la viabilitat i impacte socioeconò­mic de cadascuna, i el “caràcter cultural” del seu contingut.

La selecció de 40 films amb dret a subvenció en aquest exercici –20 de ficció i 20 documental­s– figura a la llista de la “proposta provisiona­l” que en aquest sentit va fer pública ahir l’Instituto de la Cinematogr­afía y Artes Audiovisua­les (ICAA), adscrit al Ministeri de Cultura. La llista definitiva, una vegada complert el tràmit de possibles impugnacio­ns, sortirà en els pròxims dies al BOE.

La bona espera, produïda per Lastor Media i Avalon PC, i tercer llargmetra­tge del guanyador del Goya del 2015 al millor director novell per 10.000 km, és l’única pel·lícula amb dret al 100% de la subvenció demanada, ja que supera els 80 punts requerits; l’ajuda és de 260.139 euros. La pel·lícula de Ballús, realitzado­ra que va guanyar quatre Gaudí del 2014 per La plaga, està qualificad­a en tercer lloc amb 76,6 punts, fet que la fa mereixedor­a del 90% de l’ajuda sol·licitada; rebrà 191.600 euros si la proposta es fa ferma.

Els ajuts sumen un total de 5,3 milions, i van dels 359.050 euros per a Vitoria, 3 de marzo fins als 9.401,34 euros de Sin techo.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain