La Vanguardia (Català)

Meridia inverteix 600 milions en tres anys en l’immobiliar­i

- R. SALVADOR Barcelona

Meridia Capital, la gestora d’inversions que presideix Javier Faus, va anunciar ahir la compra de dos edificis d’oficines a Madrid i una plataforma logística de 40.000 m2 de superfície a Seseña (Toledo), amb una inversió de 40 milions d’euros. Amb aquestes compres la gestora completa la cartera d’actius del seu fons Meridia 2, mentre té ja invertit al 50% el seu nou fons immobiliar­i, Meridia 3. El grup, va recordar Javier Faus, ha realitzat d’aquesta manera inversions immobiliàr­ies de 600 milions d’euros en els últims tres anys, repartides gairebé al 50% entre Madrid i Barcelona.

Faus va explicar que Meridia s’ha convertit en l’inversor privat espanyol més important del mercat després de les socimis: en aquests tres anys han invertit 400 milions del fons de Meridia 2 i 200 milions de Meridia 3, que té una capacitat d’inversió de 500 milions i que preveuen tenir invertit al 75% a finals d’any.

“Probableme­nt a mitjans de l’any vinent llançarem un altre fons immobiliar­i”, va avançar Faus, qui va considerar que el mercat d’oficines té encara recorregut a l’alça. “La pujada de preus de l’habitatge no ha arribat encara a les oficines: per exemple, els lloguers als nostres edificis són encara un 50% inferiors als d’abans de la crisi, perquè les empreses són encara molt cautes en assumir pujades de preus”, va assenyalar.

Meridia ha centrat les seves inversions en projectes als quals pot afegir valor, i no en els actius més conservado­rs (immobles cèntrics amb llogaters molt solvents). Dins d’aquesta política, va explicar, han entrat en la promoció, amb el projecte de construir un complex d’oficines i habitatges al 22@. Allà, Meridia ha adquirit gairebé la totalitat d’una illa de cases, de 43.400 m2, situada entre els carrers Àvila, Dr. Trueta, Badajoz i avinguda Icària i hi construirà un complex que serà un dels projectes immobiliar­is més grans de Barcelona, i el més gran del 22@.

 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? Javier Faus presideix Meridia
ÀLEX GARCIA / ARXIU Javier Faus presideix Meridia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain