La Vanguardia (Català)

Un cas de finançamen­t irregular del PP esquitxa el secretari de Seguretat

- J. Mª BRUNET Madrid

Un nou cas de corrupció atribuït al PP va aparèixer ahir a partir de la documentac­ió unida a la causa sobre el cas Púnica. Aquesta vegada el focus se situa a Còrdova, i l’afer esquitxa el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, que ja va haver de donar explicacio­ns al Congrés per haver rebut Pablo González, germà de l’expresiden­t de la Comunitat de Madrid Ignacio González, en plena investigac­ió sobre el cas Lezo, relatiu al saqueig de Canal de Isabel II, l’empresa pública que nodreix d’aigua Madrid.

El fet descobert ara revela que el PP cordovès va carregar despeses de la campanya electoral del 2008 a Andalusia a una constructo­ra en concepte d’estudis sociològic­s, segons es desprèn d’uns correus electrònic­s incorporat­s al sumari del cas Púnica. Els fets van tenir lloc quan l’actual secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, era president del PP cordovès. El PSOE li va demanar ahir que doni explicacio­ns urgents i Podem ja va exigir-ne la dimissió.

Els correus esmentats són un conjunt de comunicaci­ons de dirigents populars entre el febrer i l’abril d’aquell any. La societat Hitos Urbanos, filial del grup immobiliar­i Prasa, hauria efectuat aquests pagaments per treballs duts a terme, presumptam­ent, per una agència de publicitat investigad­a en la trama. Precisamen­t, Prasa és el hòlding propietari de la finca on la setmana passada es va suïcidar l’expresiden­t de Caja Madrid Miguel Blesa.

En un dels correus es fa menció a una factura per un total de 12.000 euros i a una altra “per la resta d’import pendent al PP de Còrdova”, totes dues amb el concepte d’“estudi sociològic”. En un altre s’insisteix que les suposades factures manipulade­s s’emetin amb una data posterior a les eleccions. Els pagaments es van fer tant a nom del grup popular a l’Ajuntament de Còrdova com del PP cordovès, d’acord amb la conversa mantinguda entre els interlocut­ors, que posen èmfasi a no sobrepassa­r el límit de despesa establert per als pagaments. El president del PP de Còrdova, Adolfo Molina, va manifestar ahir, al seu torn, que al PP cordovès “no hi ha finançamen­t il·legal” perquè “sempre ha complert la llei escrupolos­ament, finançant-se amb fons propis i, les diferents campanyes electorals, amb els fons assignats per la direcció nacional per a despesa electoral”.

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ ?? José Antonio Nieto
EMILIA GUTIÉRREZ José Antonio Nieto

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain