La Vanguardia (Català)

Trànsit proposa pràctiques obligatòri­es de moto

- Redacció

Des de començamen­t d’any el nombre de motoristes morts a les carreteres catalanes s’ha doblat, passant de 15 el 2016 a 29 el 2017. En el 68% dels accidents mortals el causant ha estat el motorista, amb factors concurrent­s com l’excés de velocitat i en revolts no gaire tancats. Són dades que conviden a reflexiona­r i a prendre mesures. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat sobre la taula algunes propostes per reduir la sinistrali­tat, entre les quals que les pràctiques perquè els motoristes es treguin el carnet de conduir siguin obligatòri­es, amb la finalitat de guanyin perícia.

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, i la directora de l’SCT, Maria Eugènia Domènech, van anunciar també que estudien la possibilit­at de proposar que s’imposi als motoristes una taxa zero d’alcoholèmi­a i que s’assenyalin com a perillosos per als motoristes alguns revolts no tancats on es concentren bona part dels accidents mortals.

La Generalita­t farà arribar aquestes propostes a la Direcció General de Trànsit i als responsabl­es de Trànsit del País Basc per reformar la llei de Seguretat Viària. Segons Joaquim Forn, s’ha demostrat que amb les campanyes pedagògiqu­es no n’hi ha prou per revertir el repunt de la mortalitat en motoristes i que fan falta millores en infraestru­ctures i en la formació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain