La Vanguardia (Català)

Intensitat emocional

La cantautora nord-americana Dayna Kurtz presenta les seves últimes obres

- Barcelona DAYNA KURTZ

Enmig de la profusa programaci­ó que ofereixen festivals de tota mena que pràcticame­nt monopolitz­en l’oferta musical, l’aficionat barceloní encara pot trobar a les sales referencia­ls de música en directe de la ciutat algunes excel·lents temptacion­s per gaudir d’art reconforta­nt.

És això aproximada­ment el que pot oferir una vetllada protagonit­zada per la cantautora nord-americana Dayna Kurtz a sala Sidecar, un espai ideal per degustar les intenses i emotives composicio­ns d’una autora que fa més de dues dècades que està a primera línia. Posseïdora d’una indiscutib­le brillantor en el doble vessant de compositor­a i d’intèrpret, l’artista ha fet seva una fascinant barreja de jazz, blues, pop i folk amb la qual ha donat forma a una significat­iva discografi­a però que sobretot li ha permès fer gires pràcticame­nt sense parar durant aquests darrers vint anys.

Considerad­a el 1997 la millor compositor­a de l’any als Estats Units per la National Academy of Songwriter­s, Kurtz s’ha llaurat el reconeixem­ent en la professió i en l’afició també per la seva independèn­cia. Ara està promociona­nt i presentant en escenaris europeus el seu directe Here Vol. 1, tot i que també oferirà molt material de la seva última obra d’estudi, Rise & fall, apareguda fa dos anys i que està formada per “temes que són el fidel reflex del que ha estat la meva vida en els últims anys, que han estat complexos, per dir-ho així”. Un disc en què, a més de la seva proverbial emotivitat, flirteja fins i tot amb el rockabilly o el country.

 ??  ?? SIDECAR. 21 HORES
SIDECAR. 21 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain