La Vanguardia (Català)

L’encant de Barcelona

-

Els Jocs Olímpics van aixecar el teló oficialmen­t amb una cerimònia d’inauguraci­ó que va enlluernar el món, tal com explicava aquest diari a tota portada. De l’espectacle màgic que es va viure a l’Estadi de Montjuïc Bru Rovira en destacava a la crònica que el missatge de la ciutat havia estat universal i subratllav­a l’encert del missatge amb què va començar tot: aquell Hola! amb el qual es va saludar els espectador­s i els milions de televident­s. El text reflecteix que en un món que lamentava, per exemple, la guerra dels Balcans, Barcelona tenia l’ocasió de parlar un altre idioma, el de la concòrdia i l’amistat i que havia aprofitat l’oportunita­t. “Mar Mediterran­i, l’arribada de la bandera, l’encesa del peveter i la gala lírica final van ser els punts àlgids de la cerimònia”, escrivien en una altra pàgina Santiago Fondevila i Félix Flores.

Dins del suplement olímpic es va posar èmfasi en el moment de l’encesa del peveter i també apareixen declaracio­ns de Juan Antonio San Epifanio, Epi, últim portador de la torxa. “És el dia més feliç de la meva vida. No ho he sabut fins a l’últim moment”, explicava, eufòric, el llavors jugador de la secció de bàsquet del FC Barcelona.

Precisamen­t de bàsquet eren els altres protagonis­tes del dia, els membres de l’equip dels Estats Units, preparats per al debut de l’inigualabl­e Dream Team. Juan Antonio Casanova palesava la camaraderi­a amb què havien aparegut davant la premsa Michael Jordan i Magic Johnson (déu-n’hi-do), amb l’únic objectiu de recuperar l’or per als Estats Units. Mentrestan­t, el selecciona­dor, Chuck Daly, deia que els havia fet suar perquè es comportess­in com un equip.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain