La Vanguardia (Català)

Les cues deixen a terra centenars de passatgers

Aena i les companyies desvien els passatgers a filtres de seguretat secundaris, que en hora punta queden igual de col·lapsats

- DAVID GUERRERO

La vaga de zel del personal que treballa als filtres de seguretat va provocar llargues cues de més d’una hora per tercer dia consecutiu a l’aeroport del Prat. La situació va desbordar tant la terminal 1 com la 2 amb incòmodes esperes per als viatgers, que es van convertir en el pitjor dels casos en la pèrdua del vol. Turistes que desconeixe­n el conflicte i viatgers habituals que pequen de confiats són els principals damnificat­s, mentre que les famílies a punt d’iniciar les vacances són més previsores i majoritàri­ament arriben a l’aeroport amb prou antelació. Aena no ofereix una xifra global però només cal acostarse als taulells d’atenció al client de les aerolínies per trobar-se amb nombrosos viatgers afectats, que ja es compten per centenars. Algunes companyies estan recol·locant de manera gratuïta, en la mesura del que és possible, els passatgers, si bé com que és final de juliol hi ha molts vols que ja van plens i es compliquen les opcions.

La recomanaci­ó emesa per l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialit­zades (Acave) a tots els seus clients és que arribin al Prat amb quatre hores d’antelació. “És inacceptab­le la situació i Aena no hi intervé”, denuncia el president d’Acave, Martí Sarrate. Algunes agències estan contractan­t per als seus clients el servei d’accés preferent i segregat (fast lane), que costa 4 euros per persona i permet passar el control ràpidament. El problema que es va començar a donar ahir és que, com que l’estan descobrint moltes persones, aquest control també es va col·lapsar.

El mateix va passar amb els filtres de seguretat del pont aeri i la zona de vols regionals. Tots dos són utilitzats per molts menys passatgers que el de l’accés principal. Personal de les aerolínies i dels punts d’informació d’Aena recomanava l’ús d’aquestes alternativ­es menys freqüentad­es però, com que en aquests punts situats en els extrems de la terminal 1 només hi ha dos filtres, en hora punta van quedar igual de col·lapsats que la resta. El caos va requerir la intervenci­ó puntual de la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra, obligats a cridar a la calma més d’un passatger que va canalitzar la frustració a través d’insults als treballado­rs.

El conflicte laboral amb Eulen, l’empresa concession­ària del servei, continua en espera de la intercessi­ó d’Aena per desbloquej­ar la negociació. La gestora aeroportuà­ria insisteix que treballarà en la resolució del problema però sense asseure’s en la mediació, com reclamen els treballado­rs, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalita­t.

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? El temps d’espera va superar els 60 minuts per tercer dia consecutiu
ALEJANDRO GARCÍA / EFE El temps d’espera va superar els 60 minuts per tercer dia consecutiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain