La Vanguardia (Català)

El Barça s’interpreta a si mateix

L’equip d’Ernesto Valverde guanya el Manchester United de José Mourinho amb un estil reconeixib­le

- JORDI BARBETA

Landover. Maryland. Correspons­al

De moment, el Barça porta dues victòries de dos partits contra rivals de la categoria del Juventus i el Manchester United. Interpreta­nt-se a si mateix, però sota les ordres d’un entrenador diferent, el Barça d’Ernesto Valverde es va imposar per 1-0 als britànics, gol de Neymar, per descomptat, entossudit com està el brasiler en què es parli d’ell encara que sigui bé.

Valverde va treure el seu equip de gala a la primera part, amb el trident per complet, Cillessen a la porteria, Umtiti, Alba, Busquets i Mascherano, Rakitic i Aleñá. A l’inici del partit, els porters, i molt especialme­nt De Gea, van tenir diverses oportunita­ts de lluir-se. Continua estant molt clar que difícilmen­t ningú no li disputarà al porter del United la titularita­t a la selecció espanyola. Fins a set trets a porta va parar o va desviar el porter

Neymar, protagonis­ta silenciós del culebrot de l’estiu, marca el seu tercer gol de la pretempora­da

de l’equip britànic en els primers 45 minuts.

El Barça va controlar més el partit, amb gairebé el doble de possessió que el Manchester United, però els anglesos arribaven amb perill i disparaven des de la frontal. David de Gea va parar una ocasió a cada membre del trident abans que arribés el solitari gol blaugrana.

El gol va sorgir d’una jugada embolicada dins de l’àrea. Messi va col·locar la pilota a l’àrea i Neymar amb picardia va fer mitja volta i va disparar agafant despreving­ut el bon porter del United. Era el minut 31 i era el tercer gol de Neymar aquesta pretempora­da.

A la segona part, Valverde va canviar tots els jugadors i Mourinho ho va anar fent gradualmen­t i el partit va perdre intensitat i interès. Els dos equips arribaven a la porteria contrària, però culminaven la jugada amb trets ingenus que els porters aturaven sense massa problema.

Ahir a la nit el Fedex Field, on juga els seus partits de futbol americà l’equip dels Redskins, va registra un ple fins a la bandera. 80.162 entusiaste­s espectador­s àvids de veure jugar futbol europeu van anar a presenciar el matx . I un d’aquests espectador­s es diu Barack Obama, que no es va voler perdre el partit i a més va estar conversant durant la mitja part amb el president Josep Maria Bartomeu. Sembla que el Barça col·laborarà amb la fundació que està creant l’expresiden­t nord-americà. Si Obama aposta pel Barça, segur que Donald Trump ho farà pel Madrid.

Obama assisteix al partit i parla amb Bartomeu per col·laborar amb la fundació de l’expresiden­t dels EUA