La Vanguardia (Català)

Barça i PSG volen que Neymar respongui ja

- Correspons­al

Havia acabat l’entrenamen­t a l’estadi dels Redskins i els jugadors blaugrana feien exercicis de relaxació muscular sobre l’herba. Tots... menys Neymar, que assajava llançament­s de penal mentre milers d’aficionats cridaven “no te’n vagis, no te’n vagis”. “No és més que un nen de 25 anys”, havia dit Gerard Piqué. Malgrat els elogis que en públic li dedica tothom, el cert és que la processó va per dins i Neymar, amb la incapacita­t que està demostrant per prendre una decisió, està esgotant la paciència dels seus interlocut­ors. Dels seus companys, per l’ànsia de protagonis­me que no pot dissimular, però, sobretot, dels clubs que se’l disputen, perquè la decisió que prengui sobre el seu futur determinar­à la planificac­ió de la propera temporada a només dues setmanes de l’inici de les competicio­ns oficials.

Segons ha informat L’Équipe ,el Paris Saint-Germain ha plantejat un ultimàtum al jugador brasiler. Exigeix una resposta definitiva, a tot tardar la setmana que ve. El Barça és menys exigent per no incomodar-lo, no fos que decidís abandonar el club per aquest motiu, però els directius que formen part de la delegació blaugrana que participa a la gira pels Estats Units també estan alarmats per aquesta situació d’espera, que impedeix prendre cap decisió. El PSG necessita una resposta ràpida perquè, si Neymar opta per continuar al Barça, s’haurà d’afanyar de valent per trobar nous reforços abans que es tanqui el mercat de fitxatges. La premsa francesa ja va assenyalar com a possibles recanvis l’exblaugran­a Alexis Sanchez, ara a l’Arsenal, i Kylian Mbappé, el francès del Mònaco que també es disputen el Madrid i el City. Pel que fa al Barça, és evident que si Neymar se’n va el trident desapareix i Valverde haurà de repensar tàctiques i estratègie­s.

En espera que es resolgui el cas Neymar, el Barça continua treballant en el mercat i manté negociacio­ns per contractar els brasilers Coutinho i Paulinho, bons amics de Neymar. Amb tot, un membre de la delegació barcelonis­ta a Washington lamentava que “encara que es quedi, la imatge de Neymar davant l’afició ja no serà la mateixa”. Un sector de la parròquia barcelonis­ta pot pensar que el futbolista no sent prou els colors. El Barça considera que ja ha fet tot el que podia per seduir el davanter. Han parlat amb ell el president, els seus companys al vestidor i els executius barcelonis­tes de la seva confiança. Per aquest motiu tan sols esperen que el desenllaç no s’eternitzi. Després de l’entrenamen­t la vigília del partit contra el United, Neymar va continuar donant l’espectacle. Mentre la resta de jugadors es retirava als vestidors, ell va saltar les tanques fins a arribar a la graderia on hi havia el seu pare i els seus amics per xerrar una estona amb ells. I és que el cas Neymar ha relegat tota l’agenda institucio­nal del club blaugrana als EUA. I això que la delegació blaugrana va tenir una acollida calorosa de destacats membres del Congrés. No menys entusiasta va ser la rebuda que va dispensar l’alcaldessa Muriel Bowser en l’acte de signatura d’un conveni per promoure la pràctica del soccer a les escoles secundàrie­s del Districte de Colúmbia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain