La Vanguardia (Català)

Ángel Nieto pateix un accident de gravetat

- Palma

L’expilot de motociclis­me Ángel Nieto continua ingressat en estat greu en un centre hospitalar­i d’Eivissa després que ahir patís un fort accident de trànsit. Segons fonts hospitalàr­ies, el zamorà es troba entubat a càrrec del servei de neurocirur­gia, després d’una intervenci­ó quirúrgica que es va prolongar durant més de dues hores. Tot i això, els metges que l’atenen insisteixe­n que, malgrat la gravetat de les ferides, el seu estat no es pot considerar crític.

Nieto, campió del món en 13 ocasions (12 més 1, segons el pilot), es va veure implicat en un accident mentre conduïa un quad a la carretera de Santa Gertrudis de Fruitera, un petit nucli situat al bell mig de l’illa. Segons les primeres investigac­ions, va ser envestit per darrere per un cotxe, i tot sembla indicar que la conductora del vehicle no va advertir que el quad pilotat per Nieto havia senyalitza­t que estava frenant. En concret, maniobrava per accedir a una zona del marge dret de la via, un moviment d’alentiment de la marxa del quad que la conductora no va observar a temps. La Guàrdia Civil de Trànsit ha obert una investigac­ió per aclarir els fets. Com a conseqüènc­ia de l’impacte, el campió del món va sortir disparat del vehicle i va patir un fort traumatism­e al cap. Ràpidament es va desplaçar fins al lloc de l’accident una dotació de la policia local de Santa Eulària des Riu, que inicialmen­t es va fer càrrec del sinistre. Els primers agents van sotmetre a una prova d’alcoholèmi­a –que va resultar negativa– la dona que conduïa el cotxe que va envestir el conegut esportista.

Nieto, de 70 anys, resideix a l’illa des de fa temps. De fet, té en propietat una casa situada al terme municipal de Santa Eulària des Riu, on ahir va tenir lloc el succés que el manté hospitalit­zat. L’expilot és molt apreciat pels seus veïns i els últims anys s’ha erigit en el portaveu d’un col·lectiu que lluita contra la degradació del territori. En concret, Nieto és una de les cares més conegudes de l’Associació d’afectats per la pedrera de Ses Planes. Així, nombrosos veïns es van acostar ahir a la tarda fins a la Policlínic­a Nuestra Señora del Rosario d’Eivissa, on Nieto està ingressat després de la intervenci­ó d’urgència a què va ser sotmès.

Fins al mateix hospital també s’hi van apropar alguns rostres famosos, com la dona de Fonsi Nieto, Marta Castro, o l’exfutbolis­ta Aitor Ocio, que aquests dies gaudeix d’uns dies de descans a

L’expilot va ser operat amb èxit i els metges afirmen que la seva situació no és crítica

l’illa. Així mateix, el fundador del grup Pachá, Ricardo Urgell, també es va traslladar fins al centre per poder acompanyar els familiars de l’expilot. Urgell va assegurar a la sortida de l’hospital que l’operació havia estat un èxit i que ara “cal esperar que evolucioni favorablem­ent”.

Nieto és el pilot més premiat en la història del motociclis­me espanyol, i el tercer pilot amb més victòries per darrere d’Agostini (123) i de Rossi (115). Va competir entre els anys 1964 i 1986, i va aconseguir sis mundials de 50cc i set de 125cc. Va guanyar 90 grans premis i després de retirar-se sempre ha continuat vinculat a l’esport de les dues rodes, primer com a director d’equips i posteriorm­ent al costat dels seus fills Gelete i Pablo i del seu nebot Fonsi, també pilots, i, sobretot, com a comentaris­ta televisiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain