La Vanguardia (Català)

Bankia diu que la nova llei no encarirà les hipoteques

- Madrid

El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, es va desmarcar ahir d’altres veus del sector bancari al rebutjar que els canvis proposats pel Govern en l’avantproje­cte de llei hipotecàri­a comporti la restricció en l’accés o l’encariment dels crèdits immobiliar­is. “Em sembla que és bo que tinguem unes normes clares de futur, transparen­ts, i que evitem tota la litigiosit­at entorn del sistema hipotecari”, va assegurar Sevilla, durant la presentaci­ó dels resultats semestrals de l’entitat, que llancen un benefici de 514 milions d’euros, un 6,7% més que en el mateix període del 2016.

Bankia atribueix l’increment del seu benefici a la “fortalesa” dels ingressos del seu negoci tradiciona­l bancari –en bona part a les comissions “implícites”–, amb control de les despeses, les menors provisions per la baixada de la morositat i la caiguda dels actius immobiliar­is adjudicats per deutes. Sevilla va destacar aquesta reducció –que ronda el 20%– i va estimar que en els “propers tres anys” el banc pugui digerir el llast del totxo.

El directiu de Bankia va assegurar que hi ha “oportunita­ts” perquè es privatitzi part de les accions de l’entitat abans que acabi l’any. El ministre d’Economia –l’Estat té el 66% de les accions– va apuntar fa un mes la possibilit­at de treure a Borsa entorn d’un 7%. Sevilla va defensar que és “bo” reprendre el procés de privatitza­ció, una vegada aclarida la fusió amb BMN. Les juntes d’accioniste­s dels dos bancs es reuniran a mitjans de setembre per donar llum verda a la fusió.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain