La Vanguardia (Català)

Endesa defensa la presència de l’energia nuclear fins al 2040

- Redacció

El conseller delegat d’Endesa, José Bogas, va manifestar ahir que l’energia nuclear ha d’estar en el futur mix energètic fins al 2040.

Per defensar l’argument, l’executiu ha assenyalat que l’energia nuclear és essencial per garantir la competitiv­itat i la seguretat energètica en el període de transició, així com perquè no s’incrementi­n les emissions que generen els combustibl­es fòssils i per evitar un increment dels preus al mercat majorista.

Respecte a l’incert futur de la central nuclear de Garoña, propietat de Nuclenor, societat participad­a al 50% per Ibedrola i Endesa, ha recordat que, en no posar-se d’acord els dos socis, no s’han presentat al·legacions en el període de consulta que va obrir el Ministeri d’Energia. Per tant –va afirmar Bogas– s’espera el que decideixi el Govern, que té de termini fins al 8 d’agost per determinar si concedeix l’autoritzac­ió perquè la planta pugui tornar a l’activitat.

Quant als resultats, Endesa va guanyar en el primer semestre un 18 % menys pels alts preus al mercat majorista. En concret, la companyia va obtenir un benefici net de 653 milions en els primers sis mesos d’aquest any. El capítol d’ingressos va créixer un 9% fins a assolir els 10.004 milions d’euros.

Endesa ha explicat que les condicions de mercat han estat molt diferents en els primers mesos del 2016 i 2017, perquè mentre que l’any passat

L’elèctrica va guanyar un 18% menys en el semestre a causa dels alts preus al mercat majorista

en aquest període hi va haver una elevada producció hidroelèct­rica i eòlica aquest any per efecte de les condicions meteorològ­iques que van resultar adverses no es van mantenir els mateixos nivells, i això va suposar un increment dels costos.

D’altra banda, Bogas ha manifestat el compromís de la companyia de mantenir un dividend d’almenys 1,32 euros per acció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain