La Vanguardia (Català)

L’administra­ció concursal pagarà la nòmina als 3.500 empleats d’Unipost

- Redacció

L’administra­ció concursal d’Unipost va anunciar ahir als treballado­rs que cobraran a començamen­ts d’agost els salaris que els deu l’empresa correspone­nts als 30 dies anteriors a la presentaci­ó del concurs de creditors. La resta del deute salarial, que arriba als 6 milions d’euros, hauran de ser assumits pel Fons de Garantia Salarial (Fogasa).

L’administra­dor concursal, l’advocat Agustín Bou del bufet Jausas, va mantenir ahir una reunió preliminar amb els representa­nts dels treballado­rs, als quals va convocar per a una segona reunió al setembre. Els 3.500 empleats de l’operador postal han patit continus retards de pagaments en els últims mesos per la falta de liquiditat d’Unipost, i ara tenen pendent de pagament el 60% de la paga extra d’estiu del 2016, el 100% de la paga extra de Nadal del 2016 i la paga extra d’aquest estiu.

Unipost, propietat d’una branca de la família Raventós, va presentar concurs de creditors el passat 18 de juliol amb prop de 50 milions d’euros de deute. Els treballado­rs assenyalen que demanaran al jutge mercantil, Raúl García Orejudo, que eviti la liquidació de la companyia i busqui inversors que li puguin donar viabilitat. Al seu parer, el concurs sols s’ha fet per suspendre els embargamen­ts i aconseguir suport judicial per imposar més ajustos salarials i d’ocupació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain