La Vanguardia (Català)

De gamberrada a campanya antisexist­a

-

De la nit al dia, la Cèlia, una de les figures del guarniment del carrer Galileu de la darrera festa major de

Sants, es va convertir en la protagonis­ta d’un seguit d’accions per visibilitz­ar la violència masclista i recaptar fons per a SICAR cat, un programa de l’entitat Adoratrius que lluita per acabar amb el tràfic de persones amb una finalitat d’explotació sexual.

“Una nit, la Cèlia i el Randall, dues figures decorative­s de la festa major del barri, van desaparèix­er. Ràpidament, els santsencs es van mobilitzar a través de les xarxes socials per trobar-los, i finalment la Cèlia va aparèixer mig destrossad­a. D’en Randall no en vam saber res més”, explica Josep Escofet, president de l’Eix Comercial Sants-Les Corts. Després de reconstrui­r la figura, els integrants de l’eix van ‘donar-li la volta a la gamberrada’ i van iniciar la campanya antisexist­a “Cèlia diu no és no”. “La Cèlia va anar a diferents botigues de l’eix comercial, on hi havia un cartell que deia ‘Fotografia’t amb la Cèlia, no és no’, i en poques setmanes va passar de ser una figura decorativa a un símbol contra qualsevol manifestac­ió de violència”.

Per arrodonir la campanya, l’Eix Comercial Sants-Les Corts va subhastar la Cèlia –oferint l’entitat la quantitat més elevada– i els diners recaptats –entre la subhasta i donacions realitzade­s pels ciutadans que es van fotografia­r amb la figura– es van destinar al programa SICAR cat.

“A partir d’ara –remarca Josep Escofet–, en les mostres de comerç al carrer i en altres activitats divulgarem la necessitat de lluitar contra la violència envers les dones, quelcom que entre tots hem d’aconseguir aturar”.

 ?? JAUME GAIXAS ?? EL PRESIDENT DE L’EIX COMERCIAL SANTS-LES CORTS, JOSEP ESCOFET, AMB LA CÈLIA.
JAUME GAIXAS EL PRESIDENT DE L’EIX COMERCIAL SANTS-LES CORTS, JOSEP ESCOFET, AMB LA CÈLIA.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain